Oliver Ingrosso
Oliver Ingrosso är krögare och har öppnat den hyllade krogen Olli. Men en av desserterna har fått en matskribent att se rött. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Oliver Ingrosso hånas för efterrätten på Olli: "En sörja"

Oliver Ingrosso har hyllats av gästerna för sin krog Olli Ristorante. Men en speciell efterrätt har nu fått en matskribent att se rött. Desserten beskrivs i princip som oätlig och kallas för "en sörja".


Det var sommaren 2022 som krögaren Oliver Ingrosso, 33, slog upp dörrarna till sin restaurang. 

På Jakobsbergsgatan i centrala Stockholm ligger Olli Ristorante, och i höstas skrev Svenska Dagbladet att Olli var den krog i Stockholm där var det svårast att få bord.

Vid det här laget vet kanske de flesta också hur det gick (inte bra) för medieprofilen Katrin Zytomierska när hon försökte boka bord på Olli.

Trots att det ofta är fullsmetat med gäster på Ingrossos restaurang så är inte matskribenterna lika övertygade. I Svenska Dagbladet fick restaurangen 3 av 6 i betyg, och de skrev "för att bli en krogklassiker krävs mer själ och hjärta".

Även Dagens Nyheter gav Olli en något ljummen recension, och en rätt beskrevs till och med som "mer flottig än elegant".

Oliver Ingrosso skapade kaos på Instagram med sin nya macka 

Tidigare i veckan väckte Oliver Ingrosso uppståndelse bland följarna då han delade med sig en bild av en ny macka som gjorde ett gästbesök på Ollis meny.

De speciella ingredienserna fick bland annat Benjamin Ingrosso att utbrista "helvete".

När Oliver Ingrosso lanserade sin nya macka så reagerade både hans mamma, pappa och bror. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält.

Efterrätten på Olli sågas: "En sörja"

Men någon som inte tycks imponerad av Oliver Ingrossos kokkonst är tidningen Nöjesguidens utsände matskribent.  

I en recension av restaurangen får Olli näst lägsta betyg. Vinet avskrivs som något som passar på en möhippa, och pastan jämförs med märket Barilla och sådant som en student kanske skulle äta.

Benjamin Ingrosso, Theo Wahlgren, Pernilla Wahlgren, Bianca Ingrosso och Oliver Ingrosso. Bildkälla: Stella Pictures.

Trots att drinkarna på Olli hyllas, så gör en av efterrätterna inte det...

Matskribenten beställde en tiramisu, och den beskrivs i princip som oätlig.

Såhär kan en Tiramisu se ut. Observera att bilden inte är från restaurangen Olli utan är en genrebild. Bildkälla: Malin Hoelstad/SvD/SCANPIX/TT Bild

"Huruvida kökschefen på Olli brinner för tiramisu låter vi emellertid vara osagt. Men med tanke på att den serveras som att någon stampat på den och sedan strösslat lite pistagenötter över sörjan utgår vi ifrån att hen inte gör det. Vi lämnar majoriteten av kakan orörd", skriver Nöjesguiden i sin recension.

Här kan du läsa mer om Oliver Ingrosso.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

1 timme sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

1 timme sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

2 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

2 timmar sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.