Bianca Ingrossos smyckesföretag Ani Jewels polisanmäls.
Bianca Ingrossos smyckesföretag Ani Jewels polisanmäls. - Foto: Claudio Brescani/TT/TikTok/Lovisa Worge

Bianca Ingrossos smyckesföretag Ani Jewels polisanmäls

Bakom Bianca Ingrosso och Lovisa Worges smyckesföretag Ani Jewels är det oklart vilka ägare som står bakom duon. När Resumé undersökte saken och försökte ta dela av aktieboken blev de nobbade – vilket är ett brott mot aktiebolagslagen.


Bianca Ingrosso, 28, är en ung och ambitiös entreprenör som har gjort sig ett namn inom mode- och skönhetsbranschen. Hon har en stark närvaro på sociala medier och vill med sina kanaler inspirera följare med sin stil och sitt engagemang för kvinnors självkänsla.

Hon har synts i "Wahlgrens värld" och är för nuvarande aktuell med sin egen talkshow "Bianca Show". Bianca har även sitt eget sminkmärke Caia Cosmetics och smyckesföretaget Ani Jewels. 

Ani Jewels vägrar lämna ut aktieboken

Smyckesföretaget Ani Jewels driver hon tillsammans med bästa kompisen Lovisa Worge, 26, och flertalet investererare.

Men exakt hur ägarstrukturen ser ut är oklart, detta efter att tidningen Resumé begärt ut företagets aktiebok där det ska framgå – men nekades tillgången till den.

I ett meddelande till tidningen skriver Ani Jewels vd Tomas Sangchi hur de tolkar lagen om att lämna ut aktieboken:

"Jag förstår att du vill undersöka ägarstrukturen hos vårt företag, men på grund av våra interna policyer, sekretesskrav och skyddet av personlig information kan vi tyvärr inte dela vår aktiebok med externa parter, inklusive journalister. Vi tolkar lagen som ett skydd för aktieägare (ABL) och deras närstående, snarare än som en grund för att dela privat ägares ägarförhållanden med allmänheten. Vi värnar om integriteten och privatlivet för våra delägare och följer strikta riktlinjer för att skydda deras information".

Ani Jewels polisanmäls – riskerar böter eller fängelse

Tidningen påpekar att bolaget är skyldiga att dela med sig av aktieboken enligt svensk lagstiftning. Under måndagen skriver Resume att de nu polisanmält företaget.

Resumé har varit i kontakt med Bolagsverket, där enhetschef Jan Westerberg svarar att "vägran att låta någon ta del av aktieboken är straffsanktionerad", med hänvisning till aktiebolagslagen.

Enligt aktiebolagslagen riskerar nu de "böter eller fängelse i högst ett år till den som uppsåtligen eller av oaktsamhet underlåter att enligt denna lag föra aktiebok eller hålla aktiebok tillgänglig."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nas kommer till Sverige

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

1 timme sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

2 timmar sedan
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

3 timmar sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

3 timmar sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

idag 13:44
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.