Lovisa Worge
En av Lovisa Worges bilder på Instagram har mötts av massiv kritik. - Foto: Instagram/lovisaworge.

Lovisa Worge massanmäld efter bilden på Instagram: "Ta lite jävla ansvar"

En av Lovisa Worges bilder från stranden har skapat en stor debatt på sociala medier. "Ta lite jävla ansvar", skriver Camilla Gervide, samtidigt som copywritern Ulrika Good riktar en känga till Ani Jewels som hon kallar för "oseriösa". Vi vill varna för att den här texten är extremt triggande.


Influencern och entreprenören Lovisa Worge, 26, har över 180 000 följare på Instagram, och även på TikTok har hon över 100 000 följare.

När Lovisa slog igenom på influencerhimlen så var det som Bianca Ingrossos assistent, men det är ett jobb hon lämnat bakom sig för länge sedan. Idag driver hon istället smyckesmärket Ani Jewels tillsammans med Bianca, och utöver det jobbar Lovisa som influencer.

Bianca Ingrosso. Bildkälla: Stella Pictures.
Lovisa Worge och Bianca Ingrosso. Bildkälla: Stella Pictures.

I början av juli skrev Nyheter24 om kritiken som riktades mot Ani Jewels, som då anklagades för att ha spridit smalhets och sprida skeva ideal till en ung målgrupp.

Även Bianca Ingrossos assistent Saga Frisk Sundberg har mötts av kritik för en detalj i en bild som skapade obehag hos flera följare.

Camilla Gervide rasar på Lovisa Worges bilder: "Ta lite jävla ansvar"

I helgen så riktades återigen kritik mot Lovisa Worge, detta då hon på Instagram la ut en serie bilder som visade hennes ryggrad. Camilla Gervide som driver Bloggbevakning delade med sig av ett meddelande hon fått från en läsare som reagerat på Worges bild.

Vi vill varna för extremt triggande bilder.

"Det här är ingenting som unga människor ska matas med, att det här är ett utseende eller ett sätt att framställa kroppen att eftersträva. Jag säger det här nu, och skiter faktiskt i hur det tas emot. Den här typen av bilder är rent skadliga för unga människor att matas med och nu räcker det ta mig fan!", skrev Gervide och fortsatte:

"Ta lite jävla ansvar någon enda gång istället för att förstöra huvuden på unga, osäkra människor som ser UPP till er!!! DET är kvinnohat om något, att sprida dessa skeva kroppsideal till unga och lättpåverkade människor som försöker hitta sig själva och vem de är. Nu får det FAN räcka!!! Vad håller ni på med?".

Bilderna visar Lovisa Worge innan och efter skönhetsoperationerna

Het debatt efter bilderna – anklagas för att sprida pro-ana

På X (tidigare Twitter) har bilderna diskuterats flitigt i helgen. Copywritern Ulrika Good kallar Ani Jewels för oseriösa då de använder reklambilder där revben är så pass synliga.

Under måndagen följde Gervide upp med ett inlägg på Instagram, där hon visar på hur så kallade "pro-ana"-sidor, det vill säga sidor som hyllar den dödliga sjukdomen anorexia, lägger ut bilder som liknar den bild som Worge la ut. 

Vi vill varna för extremt triggande bilder.

I kommentarsfältet är debatten i full gång, och flera är det som menar att Worges bilder är skadliga, medan andra menar att kritiken mot Worge är helt obefogad.

Lovisa Worge har stängt av kommentarerna på det uppmärksammade Instagraminlägget. Hon har själv inte kommenterat kritiken. 

På Instagram har nu Gervide uppmanat sina följare att anmäla bilden till Instagram.

"Du som konsument KAN faktiskt göra något. Dessa bilder, som jag skrivit om sedan helgen, GÅR att anmäla till Instagram. Det är väldigt enkelt och tar bara några ynka sekunder. Konsumentmakt ska inte förkastas", skriver hon.

I kommentarsfältet skriver flera följare att de nu har anmält bilden.

Hit kan du vända dig om du mår dåligt:

Ideella föreningen Shedo

Ätstörningslinjen 020-20 80 18

Frisk & fri Riksföreningen mot ätstörningar

Jourhavande medmänniska på telefon 08-702 16 80

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!