Anders Arga snickaren Öfvergård
Anders "Arga snickaren" Öfvergård gjorde ett otippat inhopp i direktsändning... - Foto: Maja Suslin/TT Bild, Youtube/Fotbollsmorgon. Bilden är ett montage.

​Anders "Arga snickaren" Öfvergårds comeback – här dyker han upp i direktsändning

Bara två dagar efter att Anders "Arga snickaren" Öfvergård dömdes för köttstölden på Ica Maxi så gör han nu comeback i rutan – något som förvånade en del tittare...


Den folkkära tv-profilen Anders "Arga snickaren" Öfvergård, 55, åtalades för ringa stöld efter att ha stulit tre köttbitar på en Ica Maxi-butik i Värmdö. 

Under måndagen den 7 augusti föll domen, och straffet blir 40 dagsböter á 1000 kronor, så totalt 40 000 kronor.

Det köttet som Anders Öfvergård inte betalade för på Ica Maxi Värmdö, ett par dagar före midsommar. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Nyheter24 har tagit del av förundersökningsprotokollet och där målas det upp en bild av att Anders Öfvergård var något av ett arbetsmiljöproblem för de anställda på Ica. 

Detta då Ica-chefen menade att han "regelbundet stjäl varor i butiken". Ica-chefen menade även att Anders stulit öl på deras gemensamma golfklubb – anklagelser som Anders Öfvergård valde att bemöta i den uppmärksammade rättegången.

Väktaren som konfronterade Anders Öfvergård på Ica Maxi berättar i förhör med polisen mer om hur Öfvergård ska ha "gäckat" de anställda på Ica i flera år. Väktaren vittnade även vidare om att Ica-chefen var så lättad efter Öfvergårds gripande att han skulle gå hem och fira med champagne.

Självscanningen på Ica Maxi Värmdö. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Leif GW Persson riktar känga till Anders "Arga snickaren" Öfvergård

Trots att Anders Öfvergård hade tagit in stjärnadvokaten Johan Eriksson som försvarare i rättegången så dömdes han för den ringa stölden. Helt rätt, tycker kriminologen Leif GW Persson

Johan Eriksson, delägare i advokatbyrån Försvarsadvokaterna. Eriksson har haft klienter som Rahmat Akilov, massmördaren Mattias Flink, SD-politikern Kent Ekeroth, en av de män som deltog i helikopterrånet i Västberga 2009 och även en av de män som dömdes för mordet på 12-åriga Adriana. Bildkälla: Lars Pehrson/SvD/TT Bild

Under onsdagsmorgonen gästade Leif GW Persson Nyhetsmorgon i TV4, och där riktade han en syrlig känga mot Öfvergård.

– Det här är den dyraste köttstölden någonsin. Nu är det inte läge att vara Arga snickaren. Hans inkomstbortfall kommer vara flera miljoner, sa GW, som även gissade att Anders Öfvergård kommer att förlora kring 90 procent av sina uppdrag.

Leif GW Persson spår inte en ljus framtid för Anders Öfvergård. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

– Det finns ingen mänsklig möjlighet att slå in så mycket spik så att det ska kunna kompensera ett programledaravtal, sa GW i TV4.

I början av året spelade Anders "Arga snickaren" Öfvergård in ett nytt program för Kanal 5, som är baserat på den brittiska succén Renovation Nation.

Det skulle bli den "Arga snickarens" stora comeback efter skandalen med golfbilen på slutfesten för Robinson. Hur det blir med den saken nu är ännu oklart.

Anders Öfvergårds plötsliga comeback – syns i Fotbollsmorgon

Många var det nog som blev förvånade när Anders Öfvergård under onsdagsmorgonen dök upp i programmet Fotbollsmorgons direktsändning. 

I studion syntes denna morgon David Fjäll, Per Frykebrandt och Elsa Alm. Ett ämne som trion diskuterade var ovädret Hans framfart i Sverige, och Fotbollsmorgon uppmärksammade ett inslag från SVT där en man i Göteborg använt en icke uppumpad fotboll för att täcka för en brunn så att inte vatten ska kunna läcka in.

Inte helt vattentätt, visar det sig.

David Fjäll. Bildkälla: Stella Pictures.

Anders "Arga snickaren" Öfvergård var med via länk för att agera byggexpert. Han ratade lösningen.

– Placeboeffekten är ju ganska stark. Har man tron kan man ju hoppas. Men om det kommer kubikvis, miljoner liter vatten, så kommer den där fotbollen åka som en heliumballong till slut.

Öfvergård tror inte ens att en lastbil kan stå emot det enorma trycket. I ett litet instick passar han på att hylla Göteborgare.

– De är lite gladare än oss andra. De är ju lite finurliga. Det gillar man ju, sa Anders Öfvergård.

Anders Öfvergård gör ett plötsligt inhopp som gäst i Fotbollsmorgon. Bildkälla: Youtube/Fotbollsmorgon

Så känner David Fjäll och Arga snickaren varandra

Stämningen unders sändningen är uppsluppen, och domen till trots så tycks Anders vara på gott humör då det bjöds på flera skrattsalvor, anekdoter från Robinson-inspelningarna, skämt om Arga snickaren och en hyllning till Zlatan signerad Anders Öfvergård

Det otippade inhoppet från Anders Öfvergård kan ha en förklaring – David Fjäll och Anders Öfvergård har nämligen en historia från "way back" då de spelat in Robinson tillsammans.

Tittarnas reaktion på Arga snickarens inhopp: "Efter allt som har hänt?"

Några tittare är det som reagerat på intervjun med Anders Öfvergård. "Haha varför är Anders Öfvergård med efter allt som har hänt?", "Han måste blivit förvånad när det ringdes om en intervju som inte skulle handla om kött" och "Tar byggtips från Anders men han ska fan inte ge mig tips på hur man grillar kött", var några reaktioner i kommentarsfältet på Youtube.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!