Carolina Gynning och Lulu
Carolina Gynning skulle sälja Lulu – men sedan hände något. - Foto: Instagram/carolinagynning

Carolina Gynning la ut skandalvalpen Lulu till försäljning för 25 000 kronor

Carolina Gynning anmäldes till Länsstyrelsen efter att hon välkomnade den lilla valpen Lulu till världen. Under gårdagen fick Gynning för sig att sälja Lulu – men sedan hände något.


Det var i början av juli som det började storma rejält kring Carolina Gynning, 44. Carolina anmäldes nämligen till Länsstyrelsen för bristande djurhållning.

Detta då det inte verkade bättre än att Gynnings hundvalp Luna hade tjuvparats med Gynnings äldre hanhund Snorren som hoppade på Luna.

Carolina Gynning berättade i sin podd att hennes hanhund hoppade på Luna. Bildkälla: Stella Pictures.

I sin podd berättade Gynning att hennes hund Luna senare fött ut en död valp. När nästa valp inte kom så åkte de in på ett spontant drop-in på en veterinärklinik. Där fick Luna värkstimulerande och fick sedan genomgå ett kejsarsnitt. Valpen som klarade sig fick namnet Lulu.

Carolina Gynnings följare oroade – vad har hänt med hennes hund Ziggy?

Carolina Gynnings hundar – vad har hänt? 

Emma Almquist som har en kandidatutbildning i både etologi och djurskydd har sammanfattat händelserna kring Gynnings hundar, och även Bloggbevakning har uppmärksammat det hela.

Emma Almquist skrev i sin sammanfattning:

"Tiken verkar ha blivit tjuvparad inom hushållet, där hon hållits tillsammans med en fertil hanhund. Hon verkar ha blivit parad vid sitt första löp. Allt tyder på att hon var under 18 månader vid parningen. Valpningen har orsakat lidande för tiken som både fött en död valp och sedan genomgått medicinsk procedur och operation".

I anmälan till Länsstyrelsen stod det att läsa: 

"Carolinas hund Luna (tik) köptes för ca 30 veckor sedan och sades då vara valp. Nyligen berättade hon i sin podd att hennes hundar (en äldre hane) parat sig. Jag skrev då till deras podd och informerade om lagen och att abortmöjlighet finns. I veckan fick Luna en valp. Sannolikt är Luna under 18 månader gammal".

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Så här löd några kommentarer i Gynnings kommentarsfält då.

"Tiken fick dessutom komplikationer och fick göra kejsarsnitt. Så fruktansvärt, o allt annat än gulligt! Stackars hund"

"Så jävla fruktansvärt att man låter en så ung hund paras. Jävligt olagligt också dessutom."

"Här känns det ju verkligen som det har saknats empati för dessa hundars liv å välmående. Inte det minsta gulligt."

"Du är väl medveten om att det är djurplågeri. Fult och dessutom olagligt. Usch och skärpning"

"Du borde skämmas som låter en valp bli dräktig, och dessutom stoltserar med det! Usch"

"Hemskt och oetiskt att göra något sådant… En valp ska inte få valpar! Hoppas LS blir inblandad."

Reaktioner på Carolina Gynnings Instagram efter att Lulu fötts. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Den som följer Carolina Gynning på Instagram har inte kunnat missa de många bilderna och uppdateringarna hon har lagt ut om Lulu.

Carolina Gynning skulle sälja Lulu för 25 000 kronor

Men under måndagen skulle Gynning plötsligt göra sig av med Lulu, något som Svensk Dam var först med att uppmärksamma. På Instagram la Gynning ut en bild på Lulu, och skrev:

"Nu säljer vi vår älskade Lulu det är svårt för mig att skriva detta men jag inser att vi inte kan ha 3 hundar! Man måste ha tid för alla och 2 är redan många! Mamma och Pappa är Snorren och Luna två otroligt snälla och mysiga pomerranians! Lulu kostar 25000 och jag vill såklart att det är någon som vill ägna Lulu all sin tid hon behöver massa gos och kärlek om ni är intresserade DM mig! Carolina"

Enligt Svensk Dam så möttes Carolina av kritik i kommentarsfältet från följare som undrade varför de ens skaffat Lulu om de inte kunde ta hand om henne.

Kort efter att Gynning la ut inlägget om att Lulu var till salu så ändrade hon texten och skrev istället: "8 veckor av kärlek" följt av ett hjärta.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!