Steffo Törnquist
Det finns en sak som Steffo Törnquist aldrig säger i Nyhetsmorgon... - Foto: Stella Pictures, Pontus Lundahl/TT Bild

Det säger Steffo Törnquist aldrig till Triss-vinnarna i Nyhetsmorgon: "En gräns"

Under sina 24 år på Nyhetsmorgon så har TV4-profilen Steffo Törnquist varit med om en del Triss-skrapningar. Men det finns en sak Steffo aldrig säger...


Sedan den 21 mars 1994 har Trisskrapet varit ett stående inslag i Nyhetsmorgon i TV4. TV-skrapet blev en enorm succé, och enligt Svenska Spel själva så lyfte det försäljningen av trisslotter.

Men om du skulle skrapa en triss, få tre tv-rutor och känna dig folkskygg så är det faktiskt så att man inte behöver åka till studion och skrapa i direktsändning.

Steffo Törnquist har jobbat på TV4 sedan 1990

Steffo Törnquist, 67, har jobbat på TV4 sedan kanalen startade den 15 september 1990. Innan dess hade han varit vikarie på Dagens Nyheter, och därefter jobbade han på Expressen vad han beskriver som "länge".

Men Steffo tyckte att Expressen gick över gränserna då och då, och det gjorde honom tveksam till att stanna kvar.

Steffo Törnquist presenteras som programledare för programmet SPRIT som gick på TV4 1998. Bildkälla: Bertil Ericson/TT Bild

Slutligen föll det sig som så att Steffo värvades till TV4 av Lars Weiss. Det var år 1989 som Weiss slängde ut frågan på bordet till Steffo.

"Fan, ska du inte hänga med och starta TV4 istället".

Och så blev det.

Lars Weiss var den som värvade Steffo till TV4. Här ser vi Lars Weiss 1993. Bildkälla: Leif R Jansson/TT Bild

– Det var fantastiskt. Vi fattade ju inte hur kul det var. Det har ju aldrig hänt sen dess att man har startat en kanal på det sättet med nyhetsredaktion och...Svinkul var det, har Steffo Törnquist berättat i Bathina Philipsons podd "Bathinas skilda möten".

Annika Lindmarker och Steffo Törnquist presenteras som julvärdar i TV4 år 2004. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Så länge har Steffo jobbat på Nyhetsmorgon

Sedan år 2000 har Steffo jobbat med Nyhetsmorgon, så han har ju minst sagt varit med om en och annan trisskrapning. Under årens gång har Steffo lagt märke till en speciell sak – och det har att göra med de äldre männen som kommer till "Nymo" för att skrapa.

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist har jobbat ihop i över 16 år. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

När Steffo i höstas gästade Emil Perssons podd Framgångspodden så berättade Steffo mer om sin spaning.

– Det förefaller ju vara ett väldigt enkelt moment i Nyhetsmorgon. Men det är det inte. I synnerhet inte om det är äldre män som skrapar. För dom kan inte skrapa och svara på frågor samtidigt. Så då får vi låtsats att vi har en dialog med skraparna, men egentligen bubblar vi själva, säger Steffo.

Steffo Törnquist säger inte grattis till de som vunnit 100 000 kronor

De som ska skrapa triss är garanterade en vinstsumma på minst 100 000 kronor. Därför blir det lätt lite snopet när triss-skraparen inte vinner mer än så.

– Egentligen är det en nitlott för dom. Jag tänker inte att pengasumman är särskilt liten, för det behöver den ju inte vara för dom som kommer. Men det hade ju varit roligt om de kunde få lite mer, säger Steffo i Fördomspodden.

Emil Persson berättar då att det är något han själv tänkt på, och han kallar hela situationen för "förljugen".

– De är garanterade 100, och så får dom 100. Då ska ni säga "åh grattis, 100 000!", säger Emil Persson.

Men där säger Steffo ifrån.

– Jag säger aldrig det. Där drar jag min gräns, säger Steffo i Fördomspodden.

/
TV4
/
/
Senaste nytt

Renée Nybergs enorma miljonregn – så mycket tjänar TV4-profilen

Se bilderna: Här dyker Gunilla Persson upp i Karlstad – sjunger med fans

1 timme sedan
Natten innan den femte deltävlingen dyker Gunilla Persson upp på genrepet i Karlstad. – Jag älskar Melodifestivalen och tycker det är kul att titta på min konkurrens, säger hon till Aftonbladet.

Islands medverkan i ESC kan avgöras i kväll

2 timmar sedan
Bojkott eller inte? Islands medverkan i Eurovision Song Contest kan avgöras på lördagen. Då utses nämligen årets vinnare i Söngvakeppnin, den isländska melodifestivalen. I år är det vinnaren som, i samråd med public servicebolaget Rúv, bestämmer om Island ska delta i tävlingen eller inte.

Richards tolkar Lou Reed på hyllningsalbum

3 timmar sedan
Keith Richards, 80, medverkar på ett hyllningsalbum till Lou Reed med en cover på låten "I'm waiting for the man".

Favoriter med blandade känslor

idag 08:46
Blir det en skånsk dragdrottning, norska tvillingar eller norrländsk gospel i finalen i Friends Arena? I kväll avgörs sista deltävlingen i Melodifestivalen.

Så ofta nämner Bianca Ingrosso Caia – utan att märka det som reklam

idag 08:25
Influencers är dåliga på att reklammärka sina kommersiella inlägg i sociala medier, visar en ny EU-granskning. Syns samma tendenser på Bianca Ingrossos Youtube, och i utsträckningen hon pratar om Caia Cosmetics utan att märka det som reklam? Vi lät AI undersöka saken – det här kom vi fram till.