Steffo Törnquist
Steffo Törnquist gillar att shoppa – och nu har det hänt igen... - Foto: Stella Pictures, Jonas Ekströmer/TT Bild

Steffo Törnquist visar nya lyxköpet: "Jag kunde inte låta bli"

Steffo Törnquist har köpt pennor för flera hundra tusen kronor, och utöver det gillar han både dyra båtar och bilar. Nu har Nymo-stjärnan Steffo shoppat igen – och den här gången blev det en hatt. Som kostar mer än en genomsnittlig månadslön...


Oj oj oj, det finns nog ingen svensk kändis som unnar sig så mycket av livets goda som den folkkära Nyhetsmorgon-profilen Steffo Törnquist, 67. 

Steffo gillar snygga bilar, coola båtar och vansinnigt exklusiva pennor. Cigarrer, god whiskey och trevlig mat är även det något som tycks gå hem hos Steffo.

Steffo Törnquist. Bildkälla: Stella Pictures.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur Steffo hostade upp nästan 70 000 kronor för en penna.

Steffo Törnquist visar superbilen: "Sitter i kö med stil"

Så mycket pengar tjänar Steffo Törnquist

Steffo har onekligen råd att lyxa till det då och då, och hans långa och gedigna karriär har onekligen belönat sig.

– Jag har tillräckligt mycket pengar för att kunna göra precis vad jag vill resten av mitt liv, berättade Steffo Törnquist när han gästade Emil Perssons "Fördomspodden".

Och ja, Steffos bolag Steffo Törnquist Insult AB har tillgångar på 41 miljoner kronor, vilket inte är illa om vi säger så.

Steffo Törnquist är en man som njuter av livets goda. Bildkälla: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Steffo Törnquist berättar om sin nya hatt

På Instagram berättade Steffo om sitt senaste inköp. Efter en golfrunda så passerade Steffo och hans vän Barkman den gemytliga bruksorten Höganäs i Skåne. Där fick de syn på en butik som heter Kanaljen, och namnet fångade herrarnas intresse direkt.

"Vi gled in och där stod Lars i en Montecristi av hög kvalitet och 20-talsskurna linnekläder. Så cool det visar sig att Lars är hattnörd och åker omkring i Ecuador och letar upp de mest finknutna och delikata hattar som tillverkas på detta klot. Jag kunde förstås inte låta bli", skrev Steffo på Instagram.

Det här är Montecristi Super fino

Kanaljens hemsida kan den nyfikne läsa mer om konsten att tillverka en äkta Montecristi Super fino.
 
"Om hatten på alla punkterna har fler är 40 fibrer per inch så är det en äkta "super fino hatt" från Montecristi. För att bedöma slutpriset på konstverket vägs slutligen också linjernas jämnhet och fibrernas färg in", står det att läsa.

Vidare får vi veta att en äkta Montecristi Super fino kan kosta från 40 000 kronor och upp mot 80 000 kronor. Enligt den här hemsidan ser det ut som att modellen som Steffo bär kostar cirka 50 000 kronor.

Och Steffos följare verkar tycka att hans senaste köp var en riktigt bra affär – så här lyder några reaktioner som trillat in på Steffos Instagram: 

Steffo har en ny hatt – och följarna får inte nog. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält
Är du nyfiken på att läsa mer om Steffo Törnquist? Här får du veta mer om hans drömboende på Östermalm, pengarna, relationen till Jenny Strömstedt och den otroliga karriären på TV4.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

1 timme sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

3 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.