Amir Akrouti och Johanna Bladh
Amir Akrouti går till hård attack mot Johanna Bladh. - Foto: Instagram/amirakrouti, Instagram/johannabladh

Grova anklagelser mot Johanna Bladh: "Hållit det här inne, men nu exploderade jag"

Influencern Amir Akrouti går till hård attack mot författaren och medieprofilen Johanna Bladh. I en serie inlägg på Instagram ankagar han bland annat Johanna för mobbning. Nu svarar Johanna på anklagelserna. – Jag är chockad och ledsen, säger hon till Bloggbevakning.


På Instagram har journalisten och debattören Johanna Bladh, 30, över 92 000 följare, och där skriver hon bland annat om feminism, kroppspositivism och livet som mamma. Johanna är nu aktuell med boken "Tjejbibeln" som släpps i januari 2024.

Amir Akrouti om Johanna Bladh: "Gränslöst"

Det är ju den boken som har fått influencerprofilen Amir Akrouti att reagera. I en serie storys på Instagram, där Amir har över 50 000 följare, så riktade han hård kritik mot Bladh. 

Bland annat anklagar han henne för att ha mobbat andra kvinnor på tidigare arbetsplatser. Johanna har tidigare jobbat på flera stora svenska mediehus och tidningar, där hon har haft olika roller.

”Känner någon som jobbat med henne. Tycker det är så gränslöst att profitera på andra kvinnors komplex och osäkerheter, när man bakom stängda dörrar är ett svin mot kvinnor. Stackars alla naiva som glatt kommer köpa boken”, skriver Amir.

Anklagelserna mot Johanna handlar bland annat om att hon skulle ha tryckt ner, fryst ut och mobbat andra tjejer på arbetsplatsen.

Amir Akrouti la ut flera skärmdumpar. Bildkälla: Instagram/amirakrouti, Bloggbevakning

Amir Akrouti lägger ut skärmdumpar om Johanna Bladh

Amir har lagt ut flera skärmdumpar på Instagram från anonyma personer som vittnar om att de skulle ha råkat ut för liknande saker. 

Han skriver att han har vetat om anklagelserna en tid, men hållit inne på det han säger sig veta. Men nu "exploderade han", skriver han.

Amir Akrouti skriver att han har "Hållit inne detta om Johanna" och nu "exploderade". Bildkälla: Instagram/amirakrouti

Johanna Bladh svarar på anklagelserna: "Chockad och ledsen"

Camilla Gervide som driver Bloggbevakning var först med att dela med sig av Amirs skärmdumpar, och det är till Bloggbevakning som Johanna nu för första gången kommenterar anklagelserna mot henne.

Johanna skriver att hon är "chockad och ledsen" över de grova anklagelserna.

"Jag känner inte alls igen mig i det Amir skriver och tar givetvis jätteallvarligt på uppgifter om att någon skulle ha känt sig illa behandlad av mig, även om detta handlar om en tid som ägde rum för många år sedan. Så vitt jag vet har jag aldrig varit föremål för någon hr-utredning kring vuxenmobbning, det borde jag väl i så fall känt till. Mitt största fokus är och har alltid varit kvinnors bästa och jag blir bestört av att höra dessa anklagelser", skriver hon.

Johanna Bladh avslutar med att skriva att hon utan framgång har försökt komma i kontakt med Amir.

Senaste nytt

Statens konstråd köper Odells verk

3 timmar sedan

Sopranos-stjärnan skaffade OnlyFans – räddade huset från Kronofogden på 5 minuter

3 timmar sedan
Den 51-åriga Sopranos-stjärnan Drea de Matteo har skaffat OnlyFans – och det har gjort att hon nu har lyckats rädda sitt hus från Kronofogden. I en ny intervju berättar Drea om det okonventionella beslutet – och att hennes 16-åriga dotter hjälper till att redigera de lättklädda bilderna som ska ut på OnlyFans.

Isabella Löwengrip fick chocknota – så mycket kostade kranvattnet

idag 14:31
Isabella Löwengrip och fästmannen Paul Sundvik har befunnit sig på skidresa i de schweiziska alperna. Att det är fantastiskt vackert är nog de flesta överens om – och kanske även att Schweiz är i dyraste laget. Det blev Isabella varse efter att ha fått in notan på en restaurang...

Hotell Romantik-paret har gjort slut – avslöjar nya kärleken

idag 14:11
Monica Sundberg och Tino Borg Teroni blev ett par efter säsong ett av "Hotell Romantik". Nu berättar Monica att de gått skilda vägar, och att hon har träffat en ny kärlek...

Kändisvännen greps på Riche med kokain: "Tänkte att det skulle bli kul"

idag 14:09
På medlemsklubben Noppes hade kändisvännen träffat på en bekant som gav honom en påse kokain. Någon timme senare greps han på innekrogen Riche. Nu döms mannen, som även är topp-vd på ett välkänt företag, till rekordhöga böter.

Trump måste sluta spela Sinéad O'Connors musik

idag 14:00
Den döda sångerskan Sinéad O'Connors dödsbo vill förbjuda den republikanske presidentkandidaten Donald Trump att spela hennes musik på sina politiska valmöten, uppger BBC.