Här är svaren på de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Agneta Sjödin.
Här är svaren på de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Agneta Sjödin. - Foto: STELLA Pictures/Patrik Österberg STELLA Pictures/Robert Eklund

Allt om Agneta Sjödin: Barn, podd, ex och om hon har pojkvän

Agneta Sjödin är en svensk programledare. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sjödin.


Agneta Sjödin ålder – hur gammal är hon?

Agneta Sjödin är född 20 juli 1967, vilket innebär att hon fyller 57 under 2024. 

Agneta Sjödin drar in miljoner – så mycket tjänar programledaren

Agneta Sjödin familj –  var växte hon upp?

Agneta Sjödin ärr uppvuxen i Hudiksvall, Hälsingland tillsammans med sin mamma Barbro Kernby och sin pappa Erik Sjödin. Sjödin har också en syster som heter Meta Sjödin

Var Agneta Sjödin ung när hon slog igenom?

Ja, Agneta Sjödin var endast 23 år gammal när hon anställdes som ljustekniker på TV4 i Göteborg 1990. Två år senare fick hon chansen att synas framför kameran i programmet Tur i kärlek tillsammans med tv-profilen Adam Alsing. Sedan dess har Sjödin medverkat i en mängd olika produktioner. 

På Instagram har Agneta Sjödin tidigare delat ett klipp från hennes medverkan i tv-programmet "Magiskt", som hon också spelade in under 90-talet. 

Har Agneta Sjödin varit ihop med Niklas Strömstedt?

Ja, Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt har varit tillsammans. 1997 förlovade paret sig, men redan 2001 valde de att separera. 

Niklas Strömstedt. Foto: STELLA Pictures/F. Wennerlund.


Har Agneta Sjödin barn?

Ja, Agneta Sjödin har dottern Maja Strömstedt, född 1998, tillsammans med exet Niklas Strömstedt. Paret separerade när deras dotter bara var tre år gammal, vilket Agneta Sjödin valde att dela med sig om i Framgångpodden tillsammans med Alexander Pärleros

– När jag separerade från min dotters pappa, det var ju också en tuff period, säger hon och fortsätter:

– Men när jag blickar tillbaka på de perioderna där man tagit ett beslut som på något sätt ställer en utanför det tidigare naturliga sammanhanget. Även om man inte mår bra i ett sammanhang så är det ändå en trygghet i det här sammanhanget så det är därför det ibland är så svårt att ta de här besluten.

Maja Strömstedt har gått i sin pappas fotspår och är idag också en låtskrivare och artist. 

Agneta Sjödin tillsammans med dottern Maja Strömstedt. Foto: STELLA Pictures/Robert Eklund.

Har Agneta Sjödin pojkvän eller partner i dag?

Agneta Sjödin är singel. Hon var senast tillsammans med finansmannen Claes Bahri. I en intervju med Svensk Damtidning från 2023 berättade Sjödin att hon vill försöka dejta igen.

– Jag har så svårt att ens föreställa mig hur jag ska ta mig ur den här bubblan. Det känns som att jag har varit singel hur länge som helst, så vi får se. Men jag måste ju kanske ta vara på livet. 

Trots att hon ännu inte har hittat sin perfekta match, vet Agneta Sjödin vad hon vill ha. 

 – Jag vill att det ska vara någon som är cool och rolig och snäll. Det är väl det viktiga. Energin är viktig för mig. Om jag måste säga ett ord så tror jag att energin är viktig. Att jag känner att det energimässigt matchar mig, berättade Sjödin för Svensk Damtidning.

Agneta Sjödin öppnar upp sig om kärlekslivet: "Inte så lätt..."

Leder Agneta Sjödin ”Älskar, älskar inte”?

Det stämmer. Agneta Sjödin gör debut som programledare för dejtingprogrammet "Älskar, älskar inte" i seriens fjärde säsong. För Svensk Damtidning avslöjar Sjödin att hon tycker det är ett roligt jobb. Hon menar att hon själv inte är lika modig när det kommer till kärlek, men hon är imponerad över att programmets deltagare vågar. 

– De är så bjussiga med sig själva och sina tankar och känslor. Jag beundrar dem verkligen, de är otroligt modiga, sa Sjödin till Svensk Damtidning.

Agneta Sjödins tvivel inför nya jobbet – efter bytet från TV4

Leder Agneta Sjödin ”Fångarna på fortet”?

Ja, Agneta Sjödin leder tv-programmet "Fångarna på fortet" tillsammans med Gunde Svan. Bland deltagarna 2024 syns bland annat Fröken SnuskFilip Dikmen och Victoria Silvstedt

Har Agneta Sjödin podd?

Ja, Agneta Sjödin har en podcast som heter "Så in i själen". I podden pratar Sjödin med olika gäster om olika verktyg för att må bra, hitta balans och finna ett lugn i livet. 

Har Agneta Sjödin Instagram?

På Instagram heter Agneta Sjödin @agnetasjodin.

Agneta Sjödin har sparat ut sitt gråa hår – och tittarna älskar det

Tittarnas hårda dom mot Tilde de Paula: ”Sämsta jag sett”

Därför väljer TV4 att peta Agneta Sjödin från "Agnetas nyårskarameller"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!