Bianca Ingrosso är nöjd efter vistelsen på Baravara.
Bianca Ingrosso är nöjd efter vistelsen på Baravara. - Foto: Christine Olsson/TT & Jack Smith/AP/TT.

Biancas första ord om Baravara-kritiken: "Det är deras problem"

Bianca Ingrosso möter kritiken efter sin vistelse hos Baravara – en kursgård inspirerad av Osho som ligger bakom den ökända sexsekten Bhagwan. För Expressen berättar hon vistelsen var lyckad.


Med en följarskara på strax under en och en halv miljon på Instagram är Bianca Ingrosso influencern som många vänder sig till för att få råd om skönhetsprodukter, kläder och livet. Ingrosso har varit öppen med sin historia av ätstörningar och delade i början av 2024 med sig att hon känt sig vilsen. 

Samir Badran stöttar Bianca Ingrosso – efter besök på kritiserade gården

"Startar året med att åka till Baravara"

Hon avslutade inlägget med att skriva: "Vi startar året med att åka till Baravara och utmana mitt psyke till max. Livrädd men så fkn redo".

Baravara är en kursgård belägen i Rättvik och inspirerad av Osho som startade Bhagwanrörelsen, som är mycket omdiskuterad och kritiserad i media. 

Nu berättar Bianca Ingrosso vad som hände henne på Baravara

"Jag bryr mig inte ett skit"

Bianca Ingrosso har nu berättat för Expressen att hon inte "bryr sig ett skit" om kritiken. Istället hyllar hon Baravara.

– Man hittar verkligen en genuin kärlek och nyfikenhet till sig själv. Och då får man någon slags av eld i att allt är möjligt och allt är tryggt. Man är i säkert förvar i sin egen själ, säger Ingrosso. 

– Jag [åkte] därifrån så trygg och fylld av kärlek.

Bianca Ingrosso har åkt till Baravara – pekas ut som sekt: "Hjärntvätt"

Historien om Bhagwanrörelsen har bland annat skildras i dokumentären "Wild wild country". Rörelsen har även kallats för en sexsekt, och Baravara har mött kritik för att vara just sektliknande. Bianca Ingrosso har emellertid inte mycket till övers för kritiken. 

– Jag bryr mig inte ett skit egentligen om vad någon annan har att säga. Det är deras problem, säger hon till Expressen. 

Därför använder Bianca Ingrosso ALDRIG underkläder

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!