- Foto: Stella Pictures

Tv-profilens raderade inlägg om Lisa Ajax – får artisten att ryta ifrån

Lisa Ajax tävlade i lördagens deltävling av Melodifestivalen och tog sig direkt till final. Samtidigt publicerar Göteborgs-Postens kulturchef Johan Hilton ett inlägg på X där han kallar artisten för en "Höggravid tolvåring". Inlägget raderades snabbt.


I Melodifestivalens första deltävling i Malmö kvalificerade sig Smash Into Pieces och Lisa Ajax direkt till final. Lisa Ajax, 25, som är gravid med sitt första barn tävlar med låten "Awful liar". 

I en intervju med Expressen säger hon att hon hoppas att graviditeten inte ska påverka hennes finalnummer som äger rum i mitten av mars. 

– Jag hoppas att jag kan göra det precis som den här veckan. Men behöver man anpassa för att jag av någon anledning kanske blir tröttare, då får man väl göra det med schemat och så. Men på scen kommer det vara samma sak, säger hon till Expressen.

Lisa Ajax bebislycka – är gravid med sitt första barn

Blixtändringen i Melodifestivalen – för Lisa Ajax graviditet: "Nej, nej, nej"

Kulturschefens påhopp: "Höggravid tolvåring"

Efter Lisa Ajax uppträdande publicerade Göteborgs-Postens kulturchef och den tidigare ”På spåret”-vinnaren Johan Hilton ett inlägg om artisten på X, vilket Expressen var först att rapportera om.

"Det står en höggravid tolvåring och sjunger i min tv", skrev han i inlägget som nu är raderat.

Foto: Skärmdump/Expressen

– Jag orkar inte. Det låter ju helt sjukt. Jag tror att alla tänker att ... förlåt, men jag tycker det är något allvarligt fel med människor som kan hoppa på en gravid kvinna som bara försöker sprida glädje, och underhållning. Jag tycker det är helt sjukt, och jag tror att de allra flesta tycker det. Det är ingenting som jag lyssnar på, säger Lisa Ajax om inlägget till Expressen.

Allt om Lisa Ajax – Längd, barn och pojkvännen Max Huss

Kulturschefens svar till Expressen

Expressen har sökt Johan Hilton som svarar i ett sms. 

”Det är något patetiskt över en mediekultur som desperat dammsuger sociala medier på melloskämt för att dra i gång konstruerade och fullkomligt poänglösa konflikter. I övrigt önskar jag Lisa Ajax allt gott”, skrev han till Expressen.

Lisa Ajax ärliga ord om Fröken Snusk: ”Hon kanske är…"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!