Popikonens droger under lupp

Michael Jackson droghistoria granskas nu närmare av den amerikanska polisen. Spåren pekar i läkarnas riktning.


LOS ANGELES. Poliserna som utreder Michael Jacksons död granskar nu närmare popstjärnans utskrivna mediciner genom att tala med det betydande antal läkare som har assisterat sångaren genom åren.

Än är det dock höljt i dunkel vad det var som föranledde dödsfallet. Var det måhända en oavsiktlig överdos, en önskan från Jackson att avsluta livet eller rentav ett uppsåt att döda från läkarens sida?

Polisinspektörerna i Los Angeles samlar nu bevis men tvingas vänta på att resultaten från den rättsmedicinska undersökningen ska bli klara.

Michael Jackson, som avled den 25 juni, hade under många år nyttjat diverse mediciner, i synnerhet smärtstillande medel.

Michael Jacksons far, Joe Jackson, har sagt att han inte hade en aning om vilka droger sonen använde.

– Jag känner inte ens till namnet på dem. Men jag vet att han använde vissa preparat för att slappna av, han arbetade ju så fruktansvärt hårt.

Några av de droger Jackson använde sig av är Propofol, Vicodin och Xanor.

En av de farligaste biverkningar av Propofol är hjärtstillestånd. Det kan också orsakas av att man kombinerar ett mofrinderivat, exemplevis Vicodin, med smärtstillande medel av typen bensodiazepiner, en drogkategori som Xanor tillhör.

Men Propofol är så kraftfullt att det kan stoppa någons hjärta även på egen hand.

Ett sjuksköterska har gått ut med att Jackson bad henne om drogen Diprivan - varunamnet för Propofol. Hon säger att han behövde det för sin sömnlöshet men hon vägrade att ge honom den.

Källor säger att drogen är så olämplig för hemmabruk, att om en läkare skrivit ut läkemedlet till Jackson, kan han eller hon kan bli åtalad för dråp, skriver TMZ.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

3 timmar sedan
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

idag 14:52
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

idag 14:42
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.