Mamma rasar mot Nintendo

Ett barnspel lärde sonen svordomar och könsord. Nu är mamman rasande.


Inget kan mäta sig med en mors raseri. Något som företaget Nintendo nyligen fick erfara när Tonya Carrington – mamma till Ethan – hörde av sig.

Hon hade nämligen köpt tevespelet Alfapet till sin son. I lärande syfte. Inte kunde hon ana att det också innehöll en hel del svordomar och grova slangord.

– Det går bra för Ethan med engelskan i skolan, så jag bestämde mig för att hjälpa honom på traven – men uppenbarligen inte på det sättet, säger Tonya Carrington enligt Daily Mail.

Förutom könsord och svordomar förekom också knarkreferenser. Men Nintendo skyller på spelutvecklaren Ubisoft.

– Vi beklagar att spelet har skapat oro, men den innehåller en junior-funktion som förhindrar användande av ovanliga eller offensiva ord, säger en representant för Ubisoft.

Något som inte lugnat mamman till Ethan.

– Det värsta är att den är tillåten från 3 år och det står ingen varning eller liknande om vuxet språkbruk, säger Tonya Carrington till Daily Mail .

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

Lyxlön för 12-barnsmamman Madeleine Ilmrud

12-barnsmamman Madeleine Ilmrud, känd från TV4-programmet Familjen Annorlunda, försörjer sig idag som influencer. Något som ger henne riktigt bra betalt...

Per Gessles enorma miljonimperium – så mycket pengar håvar han in

Per Gessle har, under åren i Roxette och Gyllene Tider, byggt upp en smärre förmögenhet. Nyheter24 har kikat närmare på Gessles inkomst och bolag.

Ändringen - Israel får medverka på Kulturnatt

1 timme sedan
Stockholms stad tog bort Israels ambassad ur Kulturnattens program på grund av säkerhetsläget. Men nu ändrar sig kommunen, skriver SVT:s "Kulturnyheterna ".

Hon får radions lyrikpris

1 timme sedan
"Ett visionärt raseri" belönas med Sveriges Radios lyrikpris. Judith Kiros får priset för diktsamlingen "Det röda är det gränslösa".

Felicia Book har sadlat om helt – det gör hon idag

1 timme sedan
Anna Books dotter Felicia Book växte upp i rampljuset, och har varit med i både Farmen VIP och Fångarna på fortet. Men nu har Felicia lämnat kändisvärlden bakom sig, och satsar helt och fullt på sitt nya jobb.