1 av 9
- Foto: ALL OVER PRESS
2 av 9
- Foto: ALL OVER PRESS
3 av 9
- Foto: ALL OVER PRESS
4 av 9
- Foto: ALL OVER PRESS
5 av 9
- Foto: ALL OVER PRESS
6 av 9
- Foto: ALL OVER PRESS
7 av 9
- Foto: ALL OVER PRESS
8 av 9
- Foto: ALL OVER PRESS
9 av 9
- Foto: ALL OVER PRESS

Hollywoodlegendaren Tony Curtis är död

Oscarsnominerade Tony Curtis är död. Han blev 85 år gammal.


Skådespelaren Tony Curtis avled i sitt hem i Las Vegas sedan han drabbats av en kraftig hjärtattack. Han blev 85 år gammal.

Skådespelaren föddes av ungersk-judiska föräldrar i Bronx, New York, 1925 som Bernard Schwartz. Innan sin karriär inom filmbranschen stred han i andra världskriget, där han sårades i strider i Guam.

Under sin filmkarriär har han jobbat med flera stjärnor, däribland  Marilyn Monroe och Jack Lemmon. Han är förmodligen mest känd i Sverige för rollen i Snobbar som jobbar där han spelade mot Roger Moore.

– Han var en fantastisk skådelspelare...jag saknar honom, säger Moore enligt Variety.

Under sin karriär kämpade Curtis både mot alkoholism och drogmissbruk. Under både 1960 och 1970-talet sattes filmstjärnas karriär mer eller mindre på paus eftersom på grund av sina problem.

Först i början av 1980-talet lyckades Curtis bli ren.

– Jag kunde inte hantera livet på grund av sprit och knark. Eftersom jag inte vill konfrontera mina problem jobbade jag inte, sa filmstjärnan i en intervju 1985, uppger Variety.

Tony Curtis var gift fem gånger och efterlämnar sex barn, däribland Hollywoodstjärnan Jamie Lee Curtis från sitt första äktenskap, med Jane Leigh.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Influencern död – blev 29 år gammal

Bo Kaspers orkester på sommarturné

De är snart i mål med sin vårturné, men nu står det klart att Bo Kaspers orkester fortsätter att spela live även i sommar. Efter en liten paus återupptar Bo Sundström och gruppen konserterna med premiär i Kristiansand i Norge den 15 juni. Turnéavslutningen blir på Gröna Lund i Stockholm den 5 september.

Jon Bon Jovi om slutet på karriären: Inte redo

Det är stor risk för att Jon Bon Jovi aldrig mer kan sjunga offentligt. Stämbanden läker visserligen efter operationen, men än törs han inte ropa hej. Och han vågar inte tänka på hur han skulle reagera ifall karriären tar slut.

Robinson-Charlottas chock när hon såg programmet: "Så elaka"

Charlotta Hedlund, 30, chockades när hon såg Robinson 2024 och synkarna från andra deltagare. – Känner mig absolut lurad, säger hon till Nyheter24.

Ny jazzfestival till klassisk mark i Stockholm

Platsen är klassisk mark för musikgenren i huvudstaden. I sommar intar en ny jazzfestival Skeppsholmen i Stockholm.

Sara Stridsberg ger ut ny roman i höst

Sara Stridsberg ger ut en ny roman i höst. "Farväl till Panic Beach" är en berättelse som följer flera generationer från 1917 och framåt i Kungstornet i Stockholm. Om somrarna reser familjen till evighetsstranden Panic Beach tillsammans, och lever omväxlande i "bländande ljus och avgrundsdjupt mörker".