Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jerry Springer i avklädd musikal

Nöje | 28/02/2009 11:32

Nu sadlar han om och gör debut som musikalskådespelare

I ett försök att locka publik har nu West End i London tagit in Jerry Springer, som är känd för sin lågkvalitativa show "The Jerry Springer Show". Springer är bara en av flera kändisar som nu medverkar i musikaler. Rowan Atkinson, mer känd som "Mr Bean", är med i musikalen "Oliver", bland annat.

Men nu är det dags för den klassiska musikalen "Chicago" att i sommar låta Springer spela rollen som advokaten Billy Flynn.

–?Jag har varit advokat och jag är van att stå på scen. Det var sjungandet som fick mig att tveka innan jag tackade ja, men man behöver inte vara Pavarotti för den här rollen, säger 65-åringen som aldrig varit rädd för att pröva något nytt.

Springer föddes på en tunnelbanestation i London mitt under ett tyskt bombanfall under andra världskriget. Hans föräldrar var judiska flyktingar från Nazityskland. Han har bland anat jobbat som advokat, men är mest känd för sin pratshow. ”Jerry Springer: the opera” som är en musikal, spelades dock utan medverkan av honom själv, i London fram till 2005 och väckte protester från religiösa grupper när den gjordes i tv-version.

–Jag såg den och tyckte om den, men jag tycker inte att den borde ha gjorts för tv, säger Springer, som är musikalfan och berättar att han sett några av de stora produktionerna flera gånger.

–Vi får se hur det går. Vid 65 års ålder är det svårt att säga att man ska starta en ny, berättar han för Dagens Nyheter.

Skrivet av: