Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Millenium prisades på Emmy-galan

- 22/11/2011, 09:37 -
1 av 3

Henry Ray Abrams/Scanpix

2 av 3

Maja Suslin/Scanpix

3 av 3

All over press sweden

Vid Nattens International Emmy Awards som hölls i New York tog filmatiseringen av Stieg Larssons bästsäljande böcker hem pris för bästa mini-serie.

Inte sedan 1998 har Sverige lyckats vinna en prestigefylld Emmy för ett drama. Men i natt var det dags för Millenium att nå ännu en internationell framgång. Efter tre nomineringar kammade filmatiseringen av Stieg Larssons succéböcker hem pris för bästa mini-serie.

- Det här är världens finaste tv-pris. Det är oerhört glädjande och stort med ett sånt erkännande. Det visar att vi i Sverige har förmågan att hävda oss i den internationella konkurrensen. Det här sätter strålkastarljuset på svensk dramaproduktion vilket ger oss möjligheter för framtiden, säger Annie Wegelius, programdirektör på SVT och Mikael Wallén, VD på Yellow Bird.

Serien var även nominerad i kategorin Bästa kvinnliga skådespelare och Bästa manliga skådespelare för seriens två huvudrollsinnehavare, Noomi Rapace och Michael Nyqvist.

1998 vann den svenska filmen "Den tatuerade änkan" en internationell Emmy.