1 av 2
- Foto: Charles Sykes/Scanpix
2 av 2
- Foto: All over press

Daniel Radcliffe aktuell i rollen som Allen Ginsberg

Daniel Radcliffe kan komma att spela den amerikanska poeten och författaren Allen Ginsberg i den kommande filmen "Kill Your Darlings".


"Harry Potter"- stjärnan Daniel Radcliffe kan komma att spela den kända poeten och författaren Allen Ginsberg, i kommande thrillern "Kill Your Darlings", uppger Collider.

Hoppade av

Innan var skådespelaren Jessie Eisenberg aktuell för rollen som Ginsberg, men hoppade av projektet av okänd anledning. Andra namn som blivit sammankopplade med filmen är Chris Evans ("Fantastic Four" och "Captain America") och Ben Wishaw ("Parfymen: Berättelsen om en mördare" och "Bright Star").

Centreras kring författarna

Filmen kommer att handla om poeten, som föddes 1923 i New Jersey, och de två författarna Jack Keourac och William S Burroughs och även mannen som förde de samman, Lucien Carr. Filmen kommer även att ta upp mordet som Lucien Carr begick på sin besatta vän David Kammerer.

Ginsberg har tidigare blivit porträtterad av bland annat James Franco i "Howl" och i filmen "I'm Not There", av David Cross.

Daniel Radcliffe är just nu aktuell i teateruppsättningen "How to Succeed in Business without Really Trying" och kommer härnäst att synas i skräckfilmen "The Woman in Black".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!