Nyheter24 följer Melodifestivalen

Malena Ernman vann Melodifestivalen 2008.


Nu uppträder Malena igen med vinnarlåten inför ett kokande entusiastiskt Globen. Jurygrupperna måste vara chockade. Folket körde över deras val fullständigt.

Charlotte Perrelli delar ut Sångfågeln till Malena som lyfter upp den spinkiga före detta schlagerdivan.

144 poäng till La Voix med Malena Ernman som vinner melodifestivalen 2009. Gratts, önskar Nyheter24.

120 poäng till Snälla, Snälla med Caroline af Ugglas.

96 poäng till Baby Goodbye med EMD.

72 poäng till Stay the Night med Alcazar.

48 poäng till Hop & Glory med Måns Zelmerlöw.

24 poäng till 1000 miles med H.E.A.T.

12 poäng till Moving on med Sarah Dawn Finer.

21:54. Svenska folkets poäng redovisas.

21:53. Petra Mede redogör ytterligare en gång för lite regelvarianter.

21:51. Nu framför Moto Boy "Hero", Charlotte Perrellis gamla vinnardänga. Allt annat än schlageraktigt. Men plötsligt blir det en duett med Perrelli som gör entré på scen i ny frisyr och färre kilon på kroppen än någonsin. En viktchock?

21:50. Omröstningen är avslutad.

21:47. Du har nu endast två minuter på dig att rösta på din favoritartist.

21:44. Dags för snabbrepris. Just nu leder Måns Zelmerlöw. Sarah Dawn Finer ligger tvåa och Alcazar ligger trea. Nyheter24 hoppas att Alcazar kan klättra till en förstaplacering. Rösta rösta rösta!

21:41. Huvudstaden har röstat. Stockholm ger sin tolva till "Hope And Glory". Måns är överlycklig just nu.

21:39. Malmöjuryn ger sin tolva till "1000 Miles".

21:38. Växjö ger sina röster och tolvan går till "Moving On".

21:36. Även Göteborg röstade och där gick de högsta poängen till "Hope And Glory". Det är fortfarande relativt jämt i tävlingen.

21:35 Norrköping har gett tolvan till "La Voix".

21:33. Tolvan från Örebro går till "Baby Goodbye".

21:32. Karlstad har röstat. Tolvan går till "1000 Miles".

21:30. Falun har röstat att ge högsta poängen till "You're My World".

21:28. Sundsvall ger sin tolva till "Stay The Night".

21:27. Umeå framför sedan sina poäng och ger den högsta siffran till "Hope And Glory".

21:25. Nu är det dags för jurygrupperna att meddela sina poäng. Det är Luleå som är först ut med sina poäng och de ger tolvan till "Snälla Snälla".

21:23. Petra Mede minglar med alla deltagarna och berättar om sina fyllesms som hon skickat när hon blivit dumpad. Och hon blir lite fnittrig när hon närmar sig Måns för lite snack.

21:19. Henrik Dorsin spexar medan rösterna rullar in. Det verkar vara ett ryskt-inspirerat framträdande med många höga sparkar och rumpvift. Och det drevs ganska friskt med ryssarna. Men publiken verkar inte riktigt fatta vinken med spexet.

21:12. Och högst siffror från juryn fick Sarah Dawn Finer med tolv poäng. Hon leder alltså tävlingen just nu.

Så här ser ställningen ut just nu.

1 poäng till ”La Voix”

2 poäng till ”Så Vill Stjärnorna”

4 poäng till ”Your'e My World”

6 poäng till ”Hope And Glory”

8 poäng till ”Alla”

10 poäng till ”Snälla Snälla”

12 poäng till ”Moving On”

21:11. Den serbiska sångerskan Marija Serifovic tar plats på scen, som vann tävlingen för två år sedan. Nu ska Marija framföra rösterna från juryn.

21:09. Den internationella juryns ordförande intervjuas sedan av Petra Mede. Men hon verkar inte ha koll på sin franska.

21:05. Dags för snabbreprisen. Passa på att rösta på din favorit nu!

21:01. Sist ut är Malena Ernman, som är en av favoriterna i tävlingen. "La Voix" framförs på klassiskt operavis. En låt som Ernman har full kontroll över. Och det svänger verkligen. Hennes kraftfulla röst fyller Globen och det verkar som om publiken diggar det. De sista låtarna i tävlingen brukar statistiskt sett också vinna.

20:56. Det är nu dags för Melodifestivalens yngsta deltagerska, Molly Sandén, som är blott 16 år gammal. "Så Vill Stjärnorna" är tävlingens enda riktiga ballad som hon sannerligen har rösten för att framföra. Pinsamt för övriga artister att de röstmässigt utklassas av en högstadietjej. Och hon träffar alla toner perfekt. Men kommer det att räcka för en förstaplacering?

20:51 Sofia uppträder med "Alla" som den nionde artisten i finalen. Trots att låten är på grekiska så kommer Sofia nog inte att ta hem segern. Det är förvånande att sångerskan tagit sig så här långt. Och vad har hon egentligen på sig?

20:47. Nu tar killgruppen E.M.D. över scenen med "Baby Goodbye". Och rytmen svänger verkligen, men sången är det sämre med. Erik Segerstedt klarar inte av att träffa tonerna. Tyvärr lyckades de övriga i gruppen inte bättre.

20:41. Det är sedan dags för Sarah Dawn Finer med "Moving On". Och visst träffar hon alla tonerna galant. Men det känns ändå som något saknas i framträdandet, trots att bakgrundsdansarna viftar som galningar med röda sjalar.

20:36. Publiken blir alldeles galen innan Petra Mede ens presenterat Alcazar. En klar favorit bland publiken. "Stay The Night" är en riktig schlagerdänga och gruppet framför låten med stor precision. Ett plus för de färgglada scenkläderna. Nyheter24:s redaktion hejar på Alcazar!

20:32. Sveriges gullegryn Emilia är näst ut med "You're My World". Och inledningen klarar hon alldeles galant. Det glittriga tunikan som hon bär är också fin. Men kanske passar låten bättre på ett lågstadiedisco.

20:26 De långhåriga rockarna H.E.A.T. tar plats på scen med "1000 Miles". Bandet har mycket energi och sången är också bra med få falska toner. Men kanske borde de alla ta sig en vända till frisören.

20:20. Det är dags för Agnes med "Love Love Love". Men vad tycker egentligen svenska folket om sångerskans overall? Dock framför hon sången relativt bra och discorytmen får publiken att gunga. En klar favorit med ett väldigt glittrigt framträdande. Men hon kunde helt klart ha tagit i lite mer.

20:16: Tvåa i kvällens final är Caroline af Ugglas med "Snälla, Snälla". af Ugglas verkar säker på tonerna och sätter publiken i trans. Kanske borde hon ha tränat på rörelserna lite bättre. Men i stort är det bra.

20:12. Måns Zelmerlöw kliver ut på scen med "Hope and Glory". Han börjar bra, i takt, men hamnar inte helt rätt på alla toner. I refrängen går det dock bättre och Zelmerlöw visar stor entusiasm på scen. Men frågan är om de falska tonerna kommer att ge höga poäng.

20:00. Nu börjar Melodifestivalen och Globen är smockad med en förväntansfull publik. Petra Mede gör en storslagen entré och kliver upp på scen med en guldglittrig kappa. Publiken blir alldeles vild.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!