Amanda Jenssen är aktuell i femte säsongen av Så mycket bättre.
1 av 2
Amanda Jenssen är aktuell i femte säsongen av Så mycket bättre. - Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / HENRIK MONTGOMERY / TT
Så mycket bättre-gänget 2014.
2 av 2
Så mycket bättre-gänget 2014. - Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / HENRIK MONTGOMERY / TT

Amanda Jenssen om musiken: "Det slutade att vara roligt"

"Det var som att någon hade bytt lås på mig och att jag inte kom in".


I kväll sändes det tredje programmet av TV4:s succéformat Så mycket bättre. Kvällens huvudpersone var den forna Idol-deltagaren Amanda Jenssen, 26.

Det var efter Love Antells, 34, svenska tolkning av Amandas hitlåt Happyland som Amanda prata om tiden efter andraplatsen i Idol 2007. 

– Jag kände att jag sprang i tre år. Hela Idol-grejen, jag bara körde. Jag stannade aldrig emellan och började känna mig sliten på ett obehagligt sätt, berättar hon i programmet.

Den tuffa turnétiden

Amanda fick bland annat ett erbjudande om att vara förband åt Joe Cocker, under en turné med drygt 30 stopp runt om i Europa.

– Jag tackade nej, jag kände nej, nu måste jag dra. Det var fruktansvärt smärtsamt och deppigt. Det var som att någon hade bytt lås på mig och att jag inte kom in, berättar hon och fortsätter:

– Den sorgen jag kände, jag hade jagat bort min sanning.

Borde ha tagit en paus

Verkligheten började komma ikapp Amanda Jenssen. 

– Man bara kämpar på för man vet inte hur man gör någonting annat. Jag hade så många saker inbokade och till slut var det inte roligt längre.

/
/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!