- Foto: Instagram/TT Bild

Här länkar Paow till nazistblogg om halalslakt

Paulina "Paow" Danielsson delade under måndagen ett inlägg om halalslakt från en nazistblogg på Facebook. Och så här säger hon även om halalslakt är precis som vanlig slakt i Sverige: "Det är som när folk säger att inte alla muslimer är terrorister. Det vet jag ju, men då står man ju också i grund och botten för något dåligt".


Anders Leander är en före detta sverigedemokrat, som efter att ha insett att SD var för orasistiskt för honom, valde att hoppa av partiet.

Han anslöt sig sedan i stället till nazistisk, numera nerlagda, Svenskarnas parti.

Leander driver en blogg, där han gång på gång gjort det tydligt för alla att han inte är en toppenkille, direkt.

Bland annat la han ut bilder på mördade Elin Krantz döda kropp och kallade det för en “negervåldtäkt”. Han har också skrivit att “våld är det enda dom förstår” om muslimer. Leander är, inte helt överraskade, även dömd för hets mot folkgrupp.

Men Leander surar inte för det, utan bloggar fortfarande på friskt. Någon som läst bloggen och valt att dela ett inlägg är före detta PH-deltagare och bloggaren Paulina “Paow” Danielsson.

Bildkälla: Faksimil Facebook

På sin Facebooksida har hon delat en inlägg om halalslakt från Leanders blogg. Posten handlar om hur du ska undvika att “äta dig fram till kalifatet” genom att inte äta på restauranger som serverar halalslaktat kött.


Inte nog med att bloggen drivs av en nazist, det är dessutom så att halalslakt i Sverige i princip inte skiljer sig alls i från hur annan slakt går till.

När Nyheter24 ringer upp Paow säger hon att hon vill att folk ska veta om att det är djurplågeri. Att halalslakt är precis som vanlig slakt i Sverige spelar ingen roll.

– Om man vill äta halalslaktat kött så står man ju ändå för någonting som är djurplågeri i grund och botten, säger hon och fortsätter:

– Det är som när folk säger att inte alla muslimer är terrorister. Det vet jag ju, men då står man ju också i grund och botten för något dåligt.

Men att hon delat ett blogginlägg från en nazistisk blogg gör henne däremot inte till nazist menar hon.

– Alla vet att jag inte är nazist eller rasist. Vad spelar det för roll vem det är som har skrivit det som jag delar? Säger hon, innan hon slänger på luren.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!