Onsdag 27 Okt
Stockholm

LIAMOO i Melodifestivalen 2019 – visste du det här om honom?

Vem är Liam LIAMOO Cacatian Thomassen
Ikväll tävlar LIAMOO med Hanna Ferm i Melodifestivalens andra deltävling. Foto: Instagram/Stella Pictures

Liam "LIAMOO" Cacatian Thomassen tävlar tillsammans med Hanna Ferm i Melodifestivalen 2019 med låten "Hold You". Men hur mycket kan du om honom?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 21-åriga rapparen och sångaren LIAMOO tog sig vidare till final i Melodifestivalen direkt från den andra deltävlingen där han framförde låten "Hold You" tillsammans med Hanna Ferm.

Att han vann Idol 2016 har de flesta koll på, men vem är egentligen personen bakom artistnamnet i stora bokstäver? Vi uppdaterar dig med lite spännande fakta om artisten så du kan glänsa framför vännerna i TV-soffan.

Varför heter han LIAMOO? 

LIAMOO, eller Liam Cacatian Thomassen som han egentligen heter, växte upp i Göteborg. Där bor han även idag, närmare bestämt på Guldheden. När han var liten separerade hans föräldrar och idag bor han med sin mamma och storasyster. 

Artistnamnet LIAMOO kommer från hans smeknamn Liamoo som han har haft sedan grundskolan. 

Idolvinsten

2016 vann han TV4:s talangtävling Idol. Resan började med att jurymedlemmen Quincy Jones III åkte hem till Liamoo för att höra honom sjunga. Där sjöng artisten bland annat "Ain't no sunshine when she's gone" och fick en solklar guldbiljett direkt till slutaudition. 

2016 vann Melodifestivalaktuella LIAMOO Idol. Bildkälla: Instagram

Kärleken

Det har länge tisslats och tasslats om att Liamoo och Hanna Ferm är ett par. Ryktena började redan under Melodifestivalen 2018 då Hanna Ferm la upp den här bilden på Instagram dagen innan festivalen. Då spekulerades det hejvilt att de två artisterna har något på gång.

Men nu bryter Liamoo tystnaden om kärleken i en intervju med tidningen Hänt. Han berättar att han efter många år som singel äntligen har hittat någon speciell  som han beskriver som "snäll, omtänksam och söt". 

Han vill inte svara på frågan om de är ett par eller bara dejtar, men han säger att han inte träffar några andra tjejer än den nya kärleken just nu.  

Deltagandet i Melodifestivalen

Förra året gjorde stjärnan debut i Melodifestivalen med låten "Last breath". Den gången slutade han på en sjätteplats. 

I år tävlar han och Hanna Ferm med låten "Hold You", en låt som är skriven av artisterna själva samt Jimmy Jansson och Fredrik Sonefors

LIAMOO kommer tävla med Hanna Ferm i den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2019. Bildkälla: Stella Pictures

Karriären

Efter Idol har Liamoo hunnit släppa flera singlar, bland annat "It ain't easy" och "Burn". Vinnarlåten från Idol, "Playing with fire" har spelats över 6 000 000 gånger på Spotify. Han har även varit på turné runt om i Sverige.

Drömmen för superstjärnan är att få åka på en världsturné, men han har fortfarande en dröm om ett annat yrke än artistkarriären. Liamoo har nämligen länge drömt om att bli skådespelare, och det är ett yrke han fortfarande kan tänka sig. 

Dessutom är Liamoo modell hos Le Management. 

Missa inte när Liamoo och Hanna Ferm tävlar i andra deltävlingen av Melodifestivalen. Tävligen sänds på SVT1 lördag 9 februari 20:00. 

Sugen på mer Mello? Kolla när Mohombi och Lina Hedlund gästar Melloskvaller med Betty och Johan här!

Tittar du på Melodifestivalen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela