Lulu Carter och martin Timell
Lulu Carters starka vittnesmål mot Martin Timell - Foto: TT/Montage

Lulu Carters starka vittnesmål mot Martin Timell: "Hållit fast henne"

Lulu Carter och sex andra vittnen berättar om Martin Timells uppträdande då den misstänka våldtäkten ska ha ägt rum. Vittnena berättar om hur han efter att han fört in fingrarna i hennes underliv tryckt ner hennes höft och hållit fast henne.


Under tisdagen kom Åklagarmyndighetens beslut om att ett åtal väcks mot TV4-profilen Martin Timell. Åtalet gäller en anmälan om en misstänkt våldtäkt som ska ha skett på Timells landställe 2008. Martin Timell ska ha fört in sin hand mellan en kvinnas ben när de satt i en badtunna. Händelsen skedde under en personalfest. 

Ett av vittnena i åtalet är Lulu Carter som var den som först anklagade Martin Timell för sexuella trakasserier. I åtalet finns ett förhör med Lulu Carter där hon berättar om hennes egna iakttagelser av Timells uppträdande i badtunnan och vad hon har fått återberättat för sig av målsägande.

"Timell har tagit tag i/lagt armen om målsäganden i samband med gärningen, att målsäganden reagerat och
lämnat badtunnan i samband med gärningen"

Lulu Carters vittnesmål finns med i åtalet mot Timell

Kvinnans egna beskrivning finns med i åtalet och hon berättar också att Timell under tiden han förde upp sina fingrar i hennes underliv ska ha hållit fast henne.

Åtalet beskriver händelsen så här: 

"Våldet har bestått i att Timell samtidigt som han förde in fingrarna i underlivet tryckt ned målsägande A:s höft och därefter hållit i/fast henne."

Martin Timell åtalas för våldtäkt

I åtalet finns även sex andra vittnen, bland annat målsägandes dåvarande pojkvän. Ett av vittnena berättar att Timell under kvällen gått omkring naken och ett ytterligare vittne säger att Timell under kvällen uppvisat ett sexuellt beteende.

Det här har hänt kring Martin Timell efter #metoo: 

14 oktober 2017 Lulu Carter, som jobbat med Timell på "Äntligen hemma", går till hård attack mot Timell på Instagram. Hon kallar Martin för "Sveriges Harvey Weinstein", och syftar då på Hollywoodproducenten Weinstein som anklagats för flera sexuella övergrepp. 

20 oktober 2017 Flera av Timells tidigare kollegor vittnar om sexuella trakasserier, rasism, homofobi och sexism. I en intervju med Expressen säger Timell att han ska ta hjälp av en terapeut. 

20 oktober 2017 Lulu Carter berättar om det övergrepp Timell ska ha utsatt henne för. Hon gör även klart att hon inte kommer att acceptera hans ursäkt. 

23 oktober 2017 TV4 avbryter allt samarbete med Martin Timell, som varit en av deras största profiler i flera år.

30 oktober 2017Martin Timell polisanmäls för våldtäkt. Under en jobbfest 2008 ska Timell ha stoppat in sin hand innanför en kvinnas bikinitrosor. Kvinnan ska även ha fått högre lön för att hålla tyst om övergreppet. 

11 november 2017 Martin Timell förnekar och tillbakavisar alla anklagelser om våldtäkt. 

23 november 2017 TV4:s utredning av Martin Timell blir klar. Bland annat visade utredningen att Timell borde ha fått sparken tidigare än vad han fick. 

/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Jakt" – på liv och död

Väskförbud stoppar konserter med picknick

Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

1 timme sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

1 timme sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

3 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.