Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jonna Lundell: "Jag väntar på ditt svar, Peg Parnevik"

- 28/04/2018, 11:55

Peg Parnevik kallade Joakim Lundell för "rasist". Därefter dödshotades Peg av Joakims fans. Nu kräver Jonna Lundell svar från Peg.

Dramatiken kring galan Guldtuben har dominerat Youtubevärlden under veckan. Det hela började med att flera framstående Youtubers så som Jonna och Joakim Lundell, Ben Mitkus och Vlad Reiser gick ut och kritiserade Guldtuben, och kallade det för "riggtuben".

Det som flera Youtubers ställde sig kritiska till var att de nominerade i år har valts ut av en jury bestående av 13 personer, och att det svenska folket alltså inte har kunnat nominera.

Under onsdagskvällen gick artisten Peg Parnevik, 22, som är med i Guldtubens jury, ut på sin Twitter och skrev att anledningen till att Joakim Lundell inte är nominerad i Guldtuben är för att han "är rasist".

Peg syftar på när Joakim i början av mars målade blackface på sin kompis Danjal Kanani, 27.

Joakim Lundell målade blackface på Danjal.
Joakim Lundell målade blackface på Danjal. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

I torsdags gick Jonna Lundell ut och försvarade Joakim på sin Snapchat. 

Jonna passade då på att rikta skarp kritik mot Peg Parnevik. Jonna säger att även Bianca Ingrosso, som är nominerad i fyra kategorier på Guldtuben, har anklagats för att ha gjort blackface.

– Jag tycker inte att Biancas bild var rasistisk eller blackface, och det tycker jag inte att våran sak var heller för blackface är något helt annat.

Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen.
Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen på den omdebatterade bilden. Bildkälla: Instagram/biancaingrosso

Jonna tycker inte att varken Joakim eller Bianca har gjort något rasistiskt, men hon ifrågasätter varför Bianca är nominerad när hon är anklagad för – i Jonnas ögon – "samma sak".

– Så ja Peg, jag sitter här och väntar på att du ska svara på det här, jag väntar på ditt svar, säger Jonna och fortsätter: 

– Det som är roligt är att varken jag eller Jocke hade någon aning om vad blackface var för något. Ingen av oss hade det. Jag vet inte ens om Bianca hade det innan det blev värsta hatstormen på internet. Så jag tycker att det är jättekonstigt att man blir anklagad för någonting som man inte ens vet vad det är, säger Jonna.

Jonna avslutar sitt inlägg på Snapchat med att ironiskt säga:

– Hoppas du har det jättebra Peg. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du följt med i dramat?