Här är allt du vill veta om 22-årige Mikolas Josef

22-årige Mikolas Josef representerar Tjeckien i Eurovision 2018 med låten "Lie to Me". Den favorittippad unga popstjärnan är en riktig snackis. Med vad vet du egentligen om honom?


22-åriga Mikolas Josef representerar Tjeckien under lördagens Eurovision med låten "Lie to me". Han är inte bara en sångare utan också låtskrivare och musikproducent. 

Här är alltid du vill veta om den unga nykomlingen:

Jobbat som modell

Innan Mikolas satsade helhjärtat på musiken jobbade han ett år som modell för en del stora märken. När han tröttnade på det så turnerade han runt i Europa. Som gatumusikant. 2015 släppte han sin första singel och kunde lämna sitt jag som gatumusikant bakom sig, skriver Eurovision tv

Mikolas Josef har jobbat som modell. Bildkälla: Instagram

Skulle varit med förra året

2017 fick Mikolas förfrågan att vara med i Eurovision med låten "My turn" men tackade nej. Anledningen? Det ska inte ha varit en låt som han tyckte passade honom. 

Tävlar med riktigt snuskig låt

I originalversionen av låten "Lie to Me", som han tävlar med i tävlingens final, var riktigt snuskig. Ordet "Fuck" användes så flitigt att han var tvungen att ändra på texten inför finalen. 

– Well, i stort sett så fort det blev klart att jag skulle vara med så förstod jag att det skulle bli så: Det är ganska uppenbart. Barn kollar på programmet. Deras mammor kollar på programmet. Jag vill inte bli en dålig förebild, sa han i en intervju med Aftonbladet.

Inte rädd av sig

Under repetitionen inför Eurovision för två veckor sedan skadade Mikolas sig så pass allvarligt att han inte kunde gå. 

”Jag kan bekräfta att jag skadade mig under repetitionen och situationen blev värre efter flera timmar. Jag kan inte ens gå nu. Har kommit tillbaka från det första sjukhuset och jag är nu på väg till ett annat”, skrev Mikolas Josef på sitt Instagram-konto.

Mikolas på sjukhus. Bildkälla: Instagram

Men trots att skadan var ganska allvarligt så kommer han ändå göra "backflippen" som skadade honom under repetitionen under det riktiga framträdandet i finalen, skriver Aftonbladet.

Fast läkarna inte tycker det är en bra idé...

Hans Instagram

Ja vi vet att många vill kolla in den.. Så: Här är den.

TV: Därför skrattar alla åt Benjamin Ingrossos efternamn i Portugal

Läs också om vilka som är favoriterna under Eurovision

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Relaterat
Tittar du på Eurovision?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rickard Sjöberg svarar på hånet för sin klädsel: "Det var ju..."

Liljestrand: Ska bli ett läsande land på nytt

Efter otaliga krislarm kom nyligen en rapport som visar att barns läsning ökar. Nu vill kulturminister Parisa Liljestrand (M) se att hela samhället sluter upp för att fortsätta trenden. Att se till att vi blir ett läsande land på nytt är en av regeringens viktigaste uppgifter, säger hon till TT.

Desiré Inglanders kaxiga hån mot Armand Duplantis 

I en video på Tiktok fylld med bilder på Armand Duplantis, passar Desiré Inglander på att håna – och hylla – sin pojkvän.

Nassim Al Fakir talar ut – mamman var med i kända ökända sekten

Nassim Al Fakir öppnar upp sig om sin barndom och mamman som blev Jehovas vittne. Det blev starka känslor i programmet Över Atlanten.

Cher anklagas för att ha kidnappat sin son

1 timme sedan
Cher anklagas av sin son Elijah Allmans fru för att ha anlitat fyra män som ska ha fört bort sonen från ett hotellrum i New York där han och hustrun Marie Angela King vistades.

Sissel Kyrkjebø åker på julturné

2 timmar sedan
Sissel Kyrkjebø sprider julstämning på flera platser i Sverige under sin kommande turné "Sissels jul".

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.