Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Varför träffade Kim Kardashian Donald Trump? Här är allt som har hänt

Nöje | 09/06/2018 17:39

Varför är många arga på Kanye West? Varför träffade Kim Kardashian USA:s president Donald Trump? Vem är Alice Johnson? Frågorna är många just nu. Nyheter24 reder ut.

Senaste månaden har det surrats mycket kring Kanye West, frun Kim Kardashian, USA:s president Donald Trump och Alicia Johnson. Men varför? Nyheter24 reder ut och vi börjar från början. 

Varför har personer varit arga på Kanye West?

Det är sedan länge känt att Kanye West och Donald Trump har en bra relation. Redan 2016 chockades fans över att Kanye tog en liten omväg på sin turné för att träffa presidenten. Sedan dess har han varit öppen med sin kärlek till Trump. Han har till och med sagt på radio att han älskar honom. 

2018 kom Kanye tillbaka till Twitter och gjorde en hel del provokativa Tweets. Och fansen var inte glada. Ännu en gång visade han öppet stöd för presidenten men han sa också en del saker som ifrågasatts. I en intervju med TMZ sa han att slaveriet av svarta i USA var ett val. 

"När du hör om slaveri i 400 år. För 400 år? Det låter som ett val. Du var där i 400 år och det är allting. Det är som om vi är mentalt i fängelse. Jag tycker om ordet fängelse eftersom slaveri går för direkt till idén om svarta. Slaveri är för svarta som förintelsen är för judar. Fängelse är något som förenar sig som en ras, svarta och vita, att vi är mänskliga rasen. "

De provokativa Tweetsen, hans stöd till Donald Trump och uttalanden har gjort att fansen kritiserat Kanye och hans familj.

Donald Trump Kanye West
Kanye West och Donald Trump. Bildkälla: TT

Varför träffade Kim Kardashian Donald Trump?

På sociala medier i oktober spreds en video på en Alice Johnson. I den korta dokumentären, producerad av tidningen Mic, berättade Alice om sitt liv och att hon suttit i fängelse i 21 år. 

Någon som fångade upp och blev berörd av videon var superstjärnan Kim Kardashian. Hon delade videon men ville göra mer än så. I november började hon engagera sig i att få henne benådad.

1 juni stämde hon möte med presidenten Donald Trump och advokaten och aktivisten Shawn Holley för att försöka få Alice frisläppt.

– Jag gick in, jag och Shawn, att verkligen prata med presidenten om Alice Johnson och förklara för honom varför hon skulle vara så bra att benåda, sa Kardashian efter mötet skriver tidningen Mic.

Förutom att träffa presidenten så har Kim också betalat Alice rättsliga kostnader i ett försök att få henne frisläppt. 

Donald Trump Kim Kardashian
Kim Kardashian på väg att träffa presidenten. Bildkälla: TT

Vem är Alicia Johnson?

63-åriga Alice Marie Johnson, från Alabama USA, blev 1996 dömd till livstid efter att ha varit inblandad i en stor drogaffär. Det var under en tuff period i Alice liv som hon började hjälpa en drogkartell för att tjäna pengar. Hon hade precis blivit av med sitt jobb, skilt sig och förlorat sin son i en motorcykelolycka.

– Jag kände mig som ett misslyckande ... Jag gick in i en fullständig panik och ur desperation gjorde jag ett av de värsta besluten i mitt liv för att göra några snabba pengar. Jag blev involverad i droger, säger Alice till tidningen Mic.

Enligt henne själv ska hon aldrig ha sålt eller hanterat droger men ska ha hjälpt kartellen genom att koda meddelanden och ha hand om en del logistik.

Vad hände sen? 

Efter det uppmärksammade mötet med Donald Trump berättade Kim Kardashian i en intervju med tidningen Mic att hon tyckte att allt gått bra. 

– Jag tror verkligen han la ner tid på att lyssna på det vi försökte göra för Alice. Han förstod verkligen och jag är väldigt hoppfull till att detta kommer att bli något positivt

Och hon hade rätt. Under onsdagen gick Donald Trump ut med ett uttalande där han berättade att Alice kommer att frias från sin dom under torsdagen och önskade henne lycka till i livet. 

"Även om denna administration alltid kommer att vara mycket hård mot brott, anser den att de som har betalat sin skuld till samhället och arbetat hårt för att förbättra sig själva medan de är i fängelse förtjänar en andra chans", sade Vita huset i ett uttalande.

Alice Johnson Donald Trump
Alice Johnson med dottern efter att ha blivit friad. Bildkälla: TT

Alicie Johnson om benådningen

Under torsdagen gick Alice ut från fängelse som en fri kvinna. Till Time har hon sagt att Kim Kardashian har räddat hennes liv och att hon känner stor tacksamhet gentemot Donald Trump. På utsidan väntade hennes familj. 

– Bara att se min familj där – mitt hjärta var fullt, säger Alice till Time

Nyheter24 har tidigare skrivit om första videon på Khloe Kardashians dotter True och om Kylie Jenner och Travis Scotts romantiska utlandsresa

TV: Kim Kardashian om Tristan Thompsons otrohet

Har du följt med i allt som har hänt?