Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Netflix vill låta användarna bestämma slutet i serier och film

Nöje | 01/10/2018 17:02

Blir du ofta frustrerad när något drastiskt händer när du kollar på din favoritserie? Önskar du att du själv hade kunnat bestämma slutet? Då kan din dröm snart gå i uppfyllelse.

Brukar du bli ledsen eller kanske till och med förbannad när din favoritserie inte får den vändningen som du hade hoppats på? Önskar du att du skulle kunna bestämma slutet själv? Då kan din drömma snart gå i uppfyllelse.

Netflix har nämligen beslutat sig för att låta sina användare vara del av vissa av sina serier och filmer. På vilket sätt tänker du då? Jo nu ska du som användare nämligen kunna bestämma vad som händer härnäst i din favoritserie, vilket Bloomberg var först med att rapportera om. 

Black Mirror

Men det är självklart inte så att detta på direkten kommer att inkludera alla serier, istället så har Netflix valt att införa konceptet på ett avsnitt i den kommande säsongen av Black Mirror. Så när den nya säsongen börjar i december så håll utkik efter denna fantastiska uppgradering.

Mästerkatten

Det är inte heller första gången som Netflix har valt att låta användaren vara delaktig i hur en film utvecklas. I kortfilmen mästerkatten, som handlar om katten från Shrek-filmerna, så får tittaren välja vad som ska hända härnäst. Och i Mästerkatten så kommer frågan om vad som ska hända härnäst väldigt tidigt. För redan efter cirka fem minuter in i filmen så får du som tittar bestämma om mästerkatten ska slås mot en gud eller ett träd, skriver Bloomberg. 

Film eller spel?

I och med att Netflix nu låter sina användare integrera med sina serier så börjar deras koncept även mer likna ett tv-spel än en film. Men kanske är det rätt väg att gå, eftersom att det enda som Netflix exklusivt har erbjudit är att man i vissa fall släpper alla avsnitt av en serie direkt istället för ett avsnitt varje vecka. 

Så frågan vi ställer oss nu är om Netflix snart blir mer arbete än nöje? Det återstår att se.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 10 serie på Netflix som du bara måste se i höst. Är du en serienörd? Då måste du bara kolla in den här listan

Vill du bestämma slutet på din favoritserie?