CAIA Cosmetics
​​Bianca själv håller med om att hennes design och palett påminner om Kim och Kylies. Men hon säger att det inte är på grund av att hon kopierat någons palett. - Foto: Kim Kardashian Instagram/Bianca Ingrosso Instagram

Bianca Ingrossos revansch efter plagiatanklagelserna

Det var under gårdagen som releasen av Bianca Ingrossos sminkmärke CAIA gick av stapeln. Och ja, fansen var så maniska över att få produkterna att de kraschade hemsidan.


Bianca Ingrossos stora dröm gick under veckan i uppfyllelse. Under tisdagen släppte hon äntligen sitt eget sminkmärke CAIA Cosmetics. Under flera veckors tid har intresset för märket bara vuxit och vuxit, vilket man minst sagt har kunnat se på sociala medier där folk har lagt upp hyllande ord och förklarat hur mycket de längtar efter realeasen. 

Men Bianca har inte bara mött bra kritik. Många har anklagat henne för att ha plagierat märkets design från både Kylie Jenners märke Kylie Cosmetics och Kim Kardashians märke KKWBEAUTY. 

Biancas vackra palett från CAIA. Bildkälla: Bianca Ingrosso Instagram
Paletten från KKWBEAUTY. Bildkälla: KKWBEAUTY Instagram
Bianca anklagas för att både ha snott design och färger på skuggor. Bildkälla: KKWBEAUTY Instagram

Bianca själv håller med om att bland annat paletterna liknar varandra, men att det inte är på grund av att hon kopierat någons palett. 

– När jag såg att Kims palett kom ut med den typen av design i juni så tänkte jag självklart ”herregud, det här är väldigt likt vår”, men då var min produkt redan i tryck liksom, sa hon till Nöjesbladet

– Jag förstår att man kan tycka det är likt. Vi har alltid haft liknande stil och jag tycker om det hon gör, men det är omöjligt att jag skulle ha kopierat design och tonalitet ett halvår innan hon kom ut med hennes. Vi råkade tydligen bara ha liknande stil när det kommer till design, färger och typsnitt, säger Bianca Ingrosso som har en förkärlek till beige och puderrosa nyanser, tillägger hon.

Hon har även fått en del ilskna ord om priset på paletten, då många påpekat att den är väldigt dyr. Men tji fick alla när produkterna släpptes. 

Trettio sekunder efter att produkterna legat ute till försäljning kraschade nämligen hemsidan på grund av överbelastning. Bara timmar senare var hela sortimentet i princip slutsålt.

– Håll ut mina älskade följare. Sidan har kraschat då det är ungefär 100 000 klick på varukorgen samtidigt. Men jag lovar, det kommer fungera strax, sa Bianca i sin Instagramstory. 

Efter att hemsidan var länsad på allt så kunde hon äntligen runda av kvällen tillsammans med sitt crew. 

– Jag vill skåla med er alla, sa en överlycklig och trött Bianca på vägen hem i en taxi tillsammans med sin assistent. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

1 timme sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

3 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.