Avicii och hans föräldrar
Aviciis föräldrar ärver 231 miljoner kronor - Foto: AP / TT / Amy Sussman / Bertil Ericson / TT

Aviciis föräldrar ärver 231 miljoner kronor

Tim "Avicii" Bergling lämnade efter sig en stor sorg. Med hans framgångar blev det även ett tungt arv han lämnade bakom sig. Och nu står det klart vilka som får ärva hans 231 miljoner kronor – ​artistens föräldrar Klas Bergling och Anki Lindén.


Tim "Avicii" Bergling blev bara 28 år gammal. Det var en mycket tragisk bortgång 20 april 2018 under en resa med kompisar i Oman. Och efter sig lämnade han familj, vänner, kollegor och fans som sörjde över hela världen.

Arvtagarna

Med sina framgångar inom musiken tjänade världsstjärnan en hel del pengar under sin karriär och nu står det klart vilka som blir arvtagarna. Dokumenten som visar det är nu offentliga hos Skatteverket och där står det föräldrarna till Tim Bergling, rapporterar Expressen.

Det är alltså Klas Bergling och Anki Lindén som ärver sonens förmögenhet. Och förmögenheten är inte liten heller – 231 miljoner kronor.

Inget testamente

Avicii hade varken fru eller barn, och hade heller inte upprättat ett testamente. Vilket har lett till att hans förmögenhet på över 231 miljoner kronor kommer att överlåtas till hans föräldrar. Den offentliggjorda bouppteckningen visar också på att föräldrarna bli helt ensamma om att ärva från sin son, skriver Expressen.

Tillgångar

Enligt Expressen hade världsstjärnan tillgångar till 148 miljoner kronor i USA, och i Sverige upp till 180 miljoner kronor. Vilket visar på att bouppteckningens nettobehållnings landar på drygt 231 miljoner kronor. Men Klas Bergling och Anki Lindén kommer även att få pengarna som genereras av sonens musik i fortsättningen.

Välgörenhet

Att Avicii hade en extremt framgångsrik karriär är ingen nyhet. Under tiden han levde såg han till att inte bry sig så mycket om pengarna han tjänade, utan att hans musik gav glädje. I samma takt som han tjänade en förmögenhet, skänkte han otroliga summor till välgörenhet under sin livstid. Det handlade om flera hundra miljoner kronor.

– Personligt och moraliskt tycker jag – när man kommer till en position där du får ett sånt pass överflöd av pengar som man inte behöver – att den mest vettiga, mänskliga och självklara grejen att göra är att dela med sig till dem som verkligen behöver det, sa Tim Bergling i dokumentären ”Avicii – the documentary” 2013. 

/
Arv
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du lyssnat något på Avicii?
Tack för din röst!