en pojke i en hjälm och sparkcykel,en rakad man i svart tröja
Theo, 11, hittades hängandes i ett rep i hans rum. - Foto: Kanal 5

Elvaårige Theo dog av strypleken från nätet: "Känner skuld"

När pappa Kim sprang in i Theos rum hängde han i ett rep – hans liv gick inte att rädda. Elvaåringen hade lekt en stryplek hämtat från internet. Sofias änglar kommer till Sala för att hjälpa familjen gå vidare efter tragedin.


Elvaårige Theo hade sett svimnings- och strypningslekar på nätet – utan föräldrarnas vetskap. Men lekarna var livsfarliga och en dag i maj 2018 sprang Theos lillebror Ville ner till pappa Kim som satt och jobbade i källaren.

Ville sa till sin pappa att Theo lekte död i sitt rum, vilket fick Kim att storma in till sin sons rum. Men han lekte inte och 11-åringen hittades hängande i ett rep fäst i en krok. Theo hade svimmat. Pappan satte direkt igång med hjärt- och lungräddning och ambulans tillkallades kort därefter.

– Det här kan inte vara slutet, du kan inte försvinna från mig på det här sättet, säger Kim i Sofias änglar.

Gick inte att rädda Theos liv

Ambulanspersonalen försökte göra allt de kunde för att rädda Theo från en katastrof. Men trots otaliga återupplivningsförsök så gick det inte att rädda hans liv. Sorgen var total. 

– Jag känner sådan skuld för att jag inte kunde rädda honom, säger Kim.

Familjen har i efterhand fått reda på att Theo och hans kompisar sett så kallade strypnings- och svimningslekar på internet. De går ut på att tävla om vem som kan hålla ut längst. Nu vill föräldrarna varna andra för den här sortens lekar. 

– Ingen förälder ska behöva vara med om det, säger mamma Liga.

Hela familjen sover i ett rum

När Sofias änglar rycker in så får vi snabbt reda på att hela familjen sover tillsammans i ett rum. Dessutom klarar de inte av att tömma Theos rum, det gör fortfarande för ont. Och löftet om att ge lillebror Ville ett nyrenoverat rum orkar de inte heller uppfylla.

– Det var inte så längesen vi byggde om rummet själva. Nu orkar vi inte lyfta en hammare, säger Liga.

Sofias änglars uppdrag är att hjälpa familjen att komma vidare i livet. De får hjälp med att prata om sorgen och med tömningen av Theos rum. Samtidigt som de behöver slänga gamla saker får de också råd om att behålla goda minnen av deras son. Och ibland kan de sakerna vara svåra att separera.

Missa inte Sofias änglar som sänds onsdagar klockan 21:00 på Kanal 5!

Sofias änglar är programmet som hjälper människor som drabbats hårt av motgångar i livet. Bildkälla: Erik Simander/TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Sofias änglar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

3 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.