Skavlan
Matthew Healy gästar kvällens avsnitt av Skavlan. - Foto: SVT/TT

Matthew Healy om livet utan heroin: ”Börjat turnera utan att ta droger”

Rockstjärnan Matthew ”Matty” Healy är på väg att bli millenniegenerationens största rockstjärna. I kvällens avsnitt av Skavlan berättar han om det tidigare heroinmissbruket och hur musikkarriären går utan drogerna.


I kvällens avsnitt av Skavlan gästar rockstjärnan Matthew ”Matty” Healy. Han är sångare i det engelska rockbandet, The 1975, från Manchester. 

"Matty" är på god väg att bli millenniegenerationens allra största rockstjärna. Men vägen dit har inte varit en dans på rosor. Rockstjärnan tampades under flera år med ett tungt drogmissbruk. 

– Jag gör alla saker nu som jag brukade göra när jag tog droger hela tiden. Så jag har gjort en skiva utan att ta droger, det var en utmaning, säger Matthew Healy i Skavlan.

Bandet The 1975 är just nu Englands största band och de bildades redan 2002 när gruppens medlemmar träffades i Wilmslow high School. De har hittills släppt fyra EP-skivor och samtliga spelades in på en dator i Healys sovrum under en turné. 

Heroinberoende under fyra år 

När Matt Healy var i 20-årsåldern blev han beroende av heroin och var det under fyra års tid. Han blev fri från droger efter att ha spenderat sju veckor på ett rehabiliteringshem på Bahamas.

Han berättar för Fredrik Skavlan och de andra gästerna att det fortfarande är en utmaning att vara drogfri.  

– Jag har nu börjat turnera utan att ta droger, det är en upplevelse, det är en utmaning. Jag ska nu börja flyga utan att ta droger och turnera internationellt, det kommer också att bli en utmaning. Det är klichén att ta det dag för dag som gäller, säger Matthew Healy.

I kvällens avsnitt av Skavlan öppnar Matt Healy upp sig om heroinmissbruket. Bildkälla: SVT

I kvällens avsnitt av Skavlan gästas Fredrik även av Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor, skidskyttetränaren Wolfgang Pichler och ballerinan Michaela Deprince. 

Missa inte när Matthew ”Matty” Healy gästar Skavlan fredag 15 februari, 21:00 på SVT1. 

Se när Sångaren Matthew ”Matty” Healy, från bandet The 1975, öppnar upp sig om heroinmissbruket i klippet ovan.

Vill du läsa mer om gästerna i kvällens Skavlan? Tränaren för det svenska skidskyttelandslaget, Wolfgang Pichler, gästar också programmet och berättar om när han blev skjuten fyra gånger. Läs mer om det här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Lyssnar du på The 1975?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

3 timmar sedan
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

3 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".