Fredrik Skavlan, Wolfgang Pichler
Wolfgang Pichler sköts sex gånger i sitt sovrum. - Foto: Vilhelm Stokstad/TT, Andreas Hillergren/TT

Wolfgang Pichler i Skavlan: "Jag blev skjuten fyra gånger"

Tränaren för det svenska skidskyttelandslaget Wolfgang Pichler, gästar kvällens Skavlan. Han berättar om när en man sköt honom i sitt sovrum sex gånger. “Jag ska mörda dig”, säger Wolfgang Pichler.


I kvällens program av Skavlan gästar Wolfgang Pichler, 64, som är tränare för det svenska skidskyttelandslaget. Tysken har hyllats för sitt arbete och fick ta emot priset som TV-sportens Sportspegelspris på Idrottsgalan 2007.

Nu jobbar han stenhårt för att Sverige ska ta så många medaljer som möjligt under skid-VM i Östersund som går mellan 7-17 mars. 

När han gästar Skavlan pratar dock Wolfgang Pichler om något helt annat, nämligen om ett mordförsök som inträffade 1984. Den då 29-årige Pichler råkade hamna mitt i ett svartsjukedrama och sköts i sitt sovrum i den tyska orten Ruhpolding.

Stod med en pistol i sovrummet

– Det kom in en person till mitt rum och sa: “Jag ska mörda dig”. Han stod med en pistol i mitt sovrum. Jag gick emot honom och försökte avväpna honom, men då sköt han sex skott. Tre av dem gick in i min kropp, säger Wolfgang Pichler i Skavlan.

I programmet berättar han om tankarna under skottdramat.

– Min första tanke när jag såg honom stå där var: “Det här var ett kort liv som jag fick”. Det var så jag tänkte just då.

Har tre kulor kvar i kroppen

När Fredrik Skavlan frågar var skotten träffade så visar Wolfgang Pichler att han blev skjuten i överarmen. Men den kulan gick igenom kroppen. Dock har han fortfarande kvar kulor i kroppen.

– Jag har tre kulor i min kropp. 

Skavlan frågar om han var vid medvetande under händelsen.

– Jag slogs mot honom, sen sprang jag efter honom. Men sen föll jag ihop.

Svartsjukedramat fick ett olyckligt slut. Efter att Wolfgang blivit skjuten av den svartsjuke mannen, sköt mannen kvinnan i centrum och tog sedan sitt eget liv.  

– Det var tufft, sa Pichler i en tidigare intervju med Sportbladet.

Efter skottattacken blev han inlagd på sjukhus i en vecka med skador på armen och ryggen.

Kvällens Skavlan gästas av Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor, skidskyttetränaren Wolfgang Pichler, ballerinan Michaela Deprince och Matthew "Matty" Healy. Bildkälla: Alison Painter/SVT.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Skavlan?
Tack för din röst!