John Lundvik, Christer Björkman
John Lundvik måste ändra sitt nummer - Foto: Jonas Ekströmer/TT, Claudio Bresciani/TT

John Lundvik tvingas ändra bidraget inför ESC i Israel

Med alla tolvor från den internationella juryn och flest röster från svenska folket i Melodifestivalen 2019, blev John Lundvik Sveriges representant i Eurovision Song Contest som kommer att utspela sig i Tel Aviv i Israel. Men nu visar det sig att han måste ändra sitt nummer, då det i nuläget går emot reglerna i ESC.


Det var ingen skräll att John Lundvik kammade hem segern i Melodifestivalen 2019. Även om han hade oddsen på sin sida så var en vinst inget som John Lundvik räknade med. 

Men hur var känslorna efter vinsten?

– Det här är helt fantastiskt! Jag har sådant lyckorus! Vilket kvitto det här är av hårt arbete. Så jag är både lite rörd och lite tagen av det här. För att nu är det sant, jag står med sångfågeln, något jag har drömt om i hela mitt liv. Nu är det verklighet, säger John Lundvik till Nyheter24 efter Mello-vinsten.

Hur känns det att tävla mot sin egen låt?

– Det är ju så häftigt att få göra det. Att få snegla bort mot det andra bordet och veta att jag har skrivit en där låten. Det är så hedersamt. Men när vi går upp mot UK då vinner Sverige, det är sedan gammalt, säger John Lundvik till Nyheter24 med ett stort leende.

Låten som Storbritannien tävlar med, som John Lundvik är låtskrivare till, var egentligen den låten han själv ville tävla med i Sverige. Men på SVT:s begäran bytte han låt och nu är han den första i programmets historia som både tävlar som artist för ett land och dessutom som låtskrivare för ett annat.

Måste ändra sitt framträdande

Det blir alltså med det starka numret "Too Late For Love" som kommer att representera Sverige i Eurovision. Men redan minuter efter vinsten började bidraget att diskuteras. Det följer nämligen inte riktigt reglerna i Eurovision Song Contest.

Så inför tävlingen i maj måste helt enkelt numret att ändras. Orsaken? Jo, John Lundvik har fyra körsångerskor på scen, men också tre i kulisserna. Det betyder alltså att numret består av åtta personer totalt. I ESC är det endast tillåtet med max sex medverkande personer. 

– Det är det minsta problemet. De där rösterna som är på scenen räcker gott och väl, säger Christer Björkman till Aftonbladet.

Missade du Mello? Kanske undrar du hur det gick för resten av alla bidrag som var med och tävlade i finalen? Nyheter24 har tidigare skrivit om det och det kan du läsa här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hejade du på John Lundvik?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Då kommer Farmen-Levin att vara med i Bonde söker fru

Lasse Kronér leder allsång i sommar

Lasse Kronér bjuder in ett gäng folkkära artister till ett nytt allsångskoncept i sommar. Under sex måndagskvällar med start i början av juli leder han "Lasse på slottet" på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

Kronlund lämnar "Idol"-juryn

Alexander Kronlund lämnar juryn i TV4:s "Idol".

Hemlige kompositören är Sveriges mest lyssnade

Bakom 650 påhittade artistnamn har en enda svensk kompositör släppt tusentals instrumentala låtar – som har spelats 15 miljarder gånger.

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

2 timmar sedan
David Dencik spelar Lars Norén när SVT nu gör tv-serie om den världsberömde dramatikerns teaterpjäs "7:3" och konsekvenserna av uppsättningen.

Carina Burman får Bonnier-stipendium

3 timmar sedan
Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".