Störst av allt
"Störst av allt"-författarens kryptiska besked om framtiden - Foto: Stella Pictures

"Störst av allt"-författarens kryptiska besked om framtiden

Malin Persson Giolitos roman "Störst av allt" blev Sveriges första Netflix-produktion och har redan gjort succé. Men kommer det att bli en fortsättning? Här är författarens kryptiska svar kring det.


Idag har det gått en vecka sedan "Störst av allt" hade premiär på Netflix – och filmatiseringen har minst sagt gjort succé. 

Serien, som är baserad på Malin Persson Giolitos roman med samma namn, är Netflix första produktion. I huvudrollerna spelar Felix Sandman och Hanna Ardéhn.

Men till en början var det osäkert om det ens skulle bli en produktion av boken. Enligt Malin Persson Giolitos berodde det dels på att boken kändes svår att omvandla till rörliga bilder då det fanns risk att bokens budskap skulle försvinna.

– Man kan låta sig förföras av att det finns många bildmässigt häftiga saker att göra eftersom det är sådana lyxiga miljöer och unga, rika och vackra människor. Men boken handlar ju egentligen om något helt annat och jag var rädd att det skulle försvinna helt, säger hon till Expressen. 

Det är produktionsbolaget FLX, som drivs av Felix Herngren, som står bakom produktionen. Att just de fick göra filmen var för att de ville satsa ordentligt. Författaren själv var med som exekutiv producent under inspelningarna. Ett krav från hennes sida var att historien var tvungen att ta slut. 

–  Historien skulle berättas som den är i boken, det var väldigt viktig för mig. Att berätta halva boken och sedan göra en säsong två där hon sitter och väntar på domen, det var det inte tal om, berättar hon för tidningen. 

Kan komma en fortsättning 

Men nu kan serien få en fortsättning! Enligt författaren är det inget som är spikat och klart, men att Netflix har option att göra fler säsonger. Men det kan bli en svår uppgift för författaren

– För mig är ju Majas historia färdigberättad. Det gör att det kommer att bli en utmaning om det blir en fortsättning, säger Malin Persson Giolito till Expressen

Hon berättar också för tidningen att hon har tankar om vad fortsättningen skulle kunna handla om men att hon inte pratar om det. 

Vill du läsa mer om "Störst av allt"? 

Här är allt du vill veta om serien

Här är allt du vill veta om Hanna Ardéhn i "Störst av allt"

Felix Sandman om "Störst av allt": "Grät mellan tagningarna"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett "Störst av allt"?
Tack för din röst!