Alex Schulmans känga – jämför Kristersson med Åkesson

- 05/07/2019, 14:59 -

I Alex och Sigges senaste podcast-avsnitt diskuterar de en hel massa saker, men en diskussion som sticker ut är då de pratar om Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och hans tal i Almedalen.

Alex Schulman har tillsammans med Sigge Eklund en av Sveriges största podcasts, där de pratar om allt möjligt och där heta diskussioner oftast är en nisch.

I deras senaste poddavsnitt pratar de bland annat om den retorik som används av politiker i Almedalen och på vilka sätt de använder sig av en slags "storytelling".

Jämför Kristersson med Åkesson

En av politikerna som kommer på tal är Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. De spelar upp ett ljudklipp från ett av Kristerssons tal i Almedalen.

De diskuterar sedan partiledarens vokabulär – och jämför honom med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

– Det är så förfärligt, alltså vilken skam. Fy fan vad sorgligt. Att det här ska vara det statsbärande oppositionspartiet som pratar nästan identiskt som Jimmie Åkesson, säger Alex Schulman i podden.

"Hatar det så in i helvete"

De fortsätter sedan kalla Kristerssons tal för "okunnigt", då Kristersson jämför det svenska samhället med ett "ostadigt" New York på 1980-talet.

– Det är för jävligt. Det påverkar människors syn på samhället. Alltså det är klart att man kan säga vad som har gått fel, men om man drar upp sådana exempel så måste man även säga "men jag har en idé för hur vi ska göra det här bättre", men det finns bara det här mörkret. Jag hatar det så in i helvete, förklarar Sigge.

MER: Jimmie Åkesson och Ebba Busch Thors lunch: "Givande"

Håller du med Alex och Sigge?