Schulman dissar Kristersson i senaste podcast-avsnittet.
Schulman dissar Kristersson i senaste podcast-avsnittet. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Alex Schulmans känga – jämför Kristersson med Åkesson

I Alex och Sigges senaste podcast-avsnitt diskuterar de en hel massa saker, men en diskussion som sticker ut är då de pratar om Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och hans tal i Almedalen.


Alex Schulman har tillsammans med Sigge Eklund en av Sveriges största podcasts, där de pratar om allt möjligt och där heta diskussioner oftast är en nisch.

I deras senaste poddavsnitt pratar de bland annat om den retorik som används av politiker i Almedalen och på vilka sätt de använder sig av en slags "storytelling".

Jämför Kristersson med Åkesson

En av politikerna som kommer på tal är Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. De spelar upp ett ljudklipp från ett av Kristerssons tal i Almedalen.

De diskuterar sedan partiledarens vokabulär – och jämför honom med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

– Det är så förfärligt, alltså vilken skam. Fy fan vad sorgligt. Att det här ska vara det statsbärande oppositionspartiet som pratar nästan identiskt som Jimmie Åkesson, säger Alex Schulman i podden.

"Hatar det så in i helvete"

De fortsätter sedan kalla Kristerssons tal för "okunnigt", då Kristersson jämför det svenska samhället med ett "ostadigt" New York på 1980-talet.

– Det är för jävligt. Det påverkar människors syn på samhället. Alltså det är klart att man kan säga vad som har gått fel, men om man drar upp sådana exempel så måste man även säga "men jag har en idé för hur vi ska göra det här bättre", men det finns bara det här mörkret. Jag hatar det så in i helvete, förklarar Sigge.

MER: Jimmie Åkesson och Ebba Busch Thors lunch: "Givande"

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Alex och Sigge?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

2 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

3 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.