Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

ASAP Rockys livvakt gör motanmälan – efter uppmärksammade bråket

- 12/07/2019, 11:34 -

Livvakten i ASAP Rockys sällskap har nu valt att göra en motanmälan om misshandel. Detta berättar mannens advokat Frida Wallin.

Rakim Meyer, mest känd som ASAP Rocky har suttit häktad i Stockholm sedan den 3 juli misstänkt för misshandel i centrala Stockholm den 30 juni. Detta efter att en video spreds på internet, något som Nyheter24 har skrivit om, här kan du läsa det.

På videon får man se två män gå efter artisten, men trots att ASAP Rocky bad de sluta följa efter dem så ignorerade männen hans vädjan, vilket slutade i misstänkt misshandel.

Flera hundra tusen har skrivit under en namninsamling för att frita Asap. Bildkälla: Instagram/justinbieber
Flera hundra tusen har skrivit under en namninsamling för att frita Asap. Bildkälla: Instagram/justinbieber

Läs mer: Hundratusentals i upprop mot Asap Rockys häktning

Motanmälan om misshandel

Nu rapporterar SvD att rapparens livvakt gjort en motanmälan om misshandel. Mannen var först själv misstänkt, men fick sedan anklagandet avskrivet. Det var när livvakten förhördes av polis som livvakten tog beslutet. 

– Det har gjorts en motanmälan. Det är en bedömning som har gjorts utifrån det som syns på filmer, förklarar Frida Wallin, livvaktens advokat.

Huruvida den anklagade personen i motanmälan har blivit anhållen eller inte och vad åklagarsidans perspektiv är, står fortfarande oklart, rapporterar SvD.