Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

ASAP Rocky-fallet: 19-åringen: "Har förlorat min flickvän"

- 01/08/2019, 10:07 -

Idag fortsätter rättegången mot rapstjärnan ASAP Rocky, som står åtalad för misshandel av en 19-årig man. Under morgonen berättade 19-åringen om hur hans liv har förändrats den senaste tiden.

Idag fortsätter rättegången mot den amerikanska rapstjärnan ASAP Rocky, vars riktiga namn är Rakim Meyers. ASAP Rocky har suttit häktad i Sverige sedan den 5 juli och är åtalad för att ha misshandlat en 19-årig man.

ASAP Rocky misshandel
Stillbilder från en videofilm visar delar av misshandeln. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

På plats i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt är idag givetvis den åtalade ASAP Rocky och dennes advokat Slobodan Jovicic. Även den målsägande – 19-åringen – är på plats med målsägandebiträdet Magnus Strömberg. 

Tidigare har det rapporterats om hur 19-åringen har mått mycket dåligt och inte känt sig trygg efter all uppståndelse kring fallet. 

ASAP Rocky
ASAP Rocky i Stockholms tingsrätt. Bildkälla: Illustration: Anna Harvard/TT Bild

"Förlorat min flickvän och mina vänner" 

Något som 19-årigens målsägandebiträde Magnus Strömberg visar på under dagens rättegång. Enligt Aftonbladet så får 19-åringen en fråga om den vän som tidigare också var målsägande men nu istället ska vittna under eftermiddagen. 

– Sedan den dagen har jag varken träffat honom, inte ringt, ingenting, säger 19-åringen. 

– På grund av den här händelsen har jag förlorat min flickvän och mina vänner. Och att min familj är ledsna över det som har hänt, säger 19-åringen, skriver Aftonbladet i sin liverapportering från dagens rättegång.