Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

USA:s krav: Låt ASAP Rocky bo hotell istället för häktet

- 01/08/2019, 17:08 -

Under torsdagen fortsätter rättegången mot ASAP Rocky – och mitt i allt kommer ett speciellt krav från USA:s ambassad. Nämligen att superstjärnan ska få bo på hotell istället för i häktet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den pågående rättegången mot världsartisten ASAP Rocky, det kan du läsa mer om här och här

Under onsdagen, dagen innan rättegångens andra dag, inkom ett särskilt krav till Riksåklagaren från USA:s ambassad – att artisten och hans två medåtalade ska få bo på hotell istället för häktet.

ASAP Rocky rättegång
Bildkälla: Anna Harvard/TT

"Fungerar inte så i Sverige" 

Riksåklagaren ska ha fått detta "starka önskemål" under onsdags eftermiddagen – varav åklagaren avvisar kravet, skriver Expressen.

– Vi har fått ett brev med starka önskemål om att det ska finnas ett alternativ till häkte för de tre amerikanerna. Att de ska få bo på hotell, säger Karin Rosander, kommunikationsdirektör på Åklagarmyndigheten, på torsdagen, till Expressen

Hon fortsätter: 

– Vi svarade att det inte fungerar så i Sverige. Dessutom är det domstolen som beslutar i frågan eftersom åtal redan är väckt, säger hon.

Även USA:s president Donald Trump har engagerat sig i fallet, det kan du läsa mer om här: 

Trump har samtalat med Löfven: "Kan personligen betala borgen"

Trumps ilska mot Stefan Löfven: "Väldigt besviken"

Löfvens nya svar till Trump: "Det är inte förhandlingsbart"

Tycker du ASAP Rocky ska få bo på hotell?