Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenska skådespelaren i USA: "Mycket svårt för honom"

- 14/08/2019, 15:41 -

En svensk skådespelare i 40-års åldern är misstänkt för att ha haft sex med en minderårig flicka. Skådespelaren sitter i ett häkte i Florida, och hans dagar därinne är inte en dans på rosor.

Det var i slutet av juli som en svensk skådespelare i 40-års åldern greps i Florida, efter att han hade haft sex med en minderårig flicka. 

I förhör berättade skådespelaren att han visste att det var brottsligt at ha sex med en flicka under 18 år i den aktuella delstaten, men att han "tog chansen" eftersom "de älskar varandra."

Då flickan är äldre än 12 år men yngre än 16 år så kan skådespelaren dömas till 15 år i fängelse och böter på 95 000 kronor. Skådespelaren kommer att sitta häktad fram till den 15 augusti – först då blir han alltså formellt anklagad.

Nu avslöjas det fler detaljer om den svenska skådespelarens tid i häktet. Han sitter på en enskild avdelning med andra sexbrottslingar. Han hålls alltså åtskild från de intagna som är misstänkta för andra brott.

Svenska Skådespelaren
Skådespelaren kan få ett långt fängelsestraff.

"Han är en måltavla"

Expressen har intervjuat Tod Goodyear som är talesperson för Brevard County Sheriff. Han berättar att det är sannolikt att de andra intagna är upprörda över brottet som den svenska skådepelaren sitter häktad för.

– Han är en måltavla, på grund av brottet. Men såvitt jag kan se har han inte varit involverad i några incidenter, säger Goodyear till Expressen.

Skådespelaren får inte heller vara med i arbetsprogram som sker utanför murarna. Detta då det bedöms finnas en flyktrisk .

Svenske skådespelaren
Svenske skådespelaren åkte till USA flera gånger för att ha sex med flickan.

Svenskens dagar är väldigt inrutade. Enligt Expressen så tillbringar han mestadels av tiden i sin cell. Då och då får han träffa andra utanför cellen – då är det män som är misstänkta för sexbrott.

Expressen har tidigare även pratat med skådespelarens advokat Colleen Adkins DeGraff. 

– Jag har förstått att det här är en mycket svår situation för honom, sa hon till Expressen då. 

Här kan du läsa mer om fallet med den svenska skådespelaren i USA: 

Här är allt vi vet om den gripna svenska skådespelaren

Flickans släkting berättar om svåra tiden: "Be för mig och min familj"

Svensk skådespelare gripen i USA – hade sex med minderårig flicka