Svenska skådespelaren i USA: "Mycket svårt för honom"

En svensk skådespelare i 40-års åldern är misstänkt för att ha haft sex med en minderårig flicka. Skådespelaren sitter i ett häkte i Florida, och hans dagar därinne är inte en dans på rosor.


Det var i slutet av juli som en svensk skådespelare i 40-års åldern greps i Florida, efter att han hade haft sex med en minderårig flicka. 

I förhör berättade skådespelaren att han visste att det var brottsligt at ha sex med en flicka under 18 år i den aktuella delstaten, men att han "tog chansen" eftersom "de älskar varandra."

Då flickan är äldre än 12 år men yngre än 16 år så kan skådespelaren dömas till 15 år i fängelse och böter på 95 000 kronor. Skådespelaren kommer att sitta häktad fram till den 15 augusti – först då blir han alltså formellt anklagad.

Nu avslöjas det fler detaljer om den svenska skådespelarens tid i häktet. Han sitter på en enskild avdelning med andra sexbrottslingar. Han hålls alltså åtskild från de intagna som är misstänkta för andra brott.

Skådespelaren kan få ett långt fängelsestraff.

"Han är en måltavla"

Expressen har intervjuat Tod Goodyear som är talesperson för Brevard County Sheriff. Han berättar att det är sannolikt att de andra intagna är upprörda över brottet som den svenska skådepelaren sitter häktad för.

– Han är en måltavla, på grund av brottet. Men såvitt jag kan se har han inte varit involverad i några incidenter, säger Goodyear till Expressen.

Skådespelaren får inte heller vara med i arbetsprogram som sker utanför murarna. Detta då det bedöms finnas en flyktrisk .

Svenske skådespelaren åkte till USA flera gånger för att ha sex med flickan.

Svenskens dagar är väldigt inrutade. Enligt Expressen så tillbringar han mestadels av tiden i sin cell. Då och då får han träffa andra utanför cellen – då är det män som är misstänkta för sexbrott.

Expressen har tidigare även pratat med skådespelarens advokat Colleen Adkins DeGraff. 

– Jag har förstått att det här är en mycket svår situation för honom, sa hon till Expressen då. 

Här kan du läsa mer om fallet med den svenska skådespelaren i USA: 

Här är allt vi vet om den gripna svenska skådespelaren

Flickans släkting berättar om svåra tiden: "Be för mig och min familj"

Svensk skådespelare gripen i USA – hade sex med minderårig flicka

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

1 timme sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

3 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

3 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.