Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mia Skäringers ilska Bianca Ingrosso: "Blir så upprörd"

- 13/10/2019, 11:10 -

I Mia Skäringers och Anna Mannheimers podcast riktas nu strålkastarljuset mot Bianca Ingrosso. Bland annat berättar Skäringer att hon blir upprörd av den typ av innehåll som Ingrosso lägger ut på sociala medier.

Mia Skäringer och Anna Mannheimer har sedan drygt två år tillbaka en podcast tillsammans. I den diskuterar duon allt mellan himmel och jord – och däribland en hel del feminism.

I det näst senaste avsnittet riktas strålkastarljuset mot Bianca Ingrosso. Med kritiska ögon diskuterar Skäringer och Mannheimer influencerns innehåll. 

Mia Skäringer
Bildkälla: Björn Larsson Rosvall / TT

Besvikna på Instagram

I avsnitt 122 av podcasten "Skäringer och Mannheimer" diskuterar duon Instagram och nakenhet. 

Bland annat beskriver de upprördheten som de känner inför att konstnären och kroppsaktivisten Stina Wollters konto blev borttaget. 

Detta då Wollter ansågs bryta mot Instagrams regler för nakenhet då hon la upp en bild där hennes könshår syntes. 

Efter påtryckningar på appen aktiverades Wolters konto igen. 

"Bröst som trycker sig mot rutor" 

I podden säger Skäringer och Mannheimer att "naturliga" kvinnokroppar censureras på Instagram. Samtidigt menar de att  smala kvinnor som är lättklädda står utan sanktioner. 

– Sen går man då in på andra konton och ser att där finns det bröst som trycker sig mot rutor, det är rakade muttor som också trycker sig fram, det är arslen med stringtrosor där man ser konturen av blygdläpparna. Man ser bröstvårtor, man ser ungefär allting. Men det är smala kvinnor, säger Skäringer i podden.

Hon fortsätter:

– Jag blir så upprörd.

Kritisk mot Bianca Ingrosso

Skäringer och Mannheimer tror att det hela bottnar i att sociala medier styrs av kommersiella krafter. Det är även här kritiken mot Ingrosso kommer in. 

Bianca Ingrosso
Bildkälla: Instagram/biancaingrosso

Duons teori är nämligen att mycket på sociala medier handlar om att sälja saker. De menar även att detta i sin tur blir en utseende-fråga då många influencers använder sitt utseende för att kränga produkter.

Det är först Mannheimer som tar upp Ingrosso som ett exempel på detta. Skäringer spinner sedan vidare:

– Ja, till exempel. Och vad som händer om man följer Stinas konto är att människor kanske känner att de duger mer som de är, och att livet inte bara går ut på att köpa saker. Folk kanske inte springer i väg och köper, köper och köper. Då kanske det också bidrar till att det är ”dåligt” med sådana konton, för då är inte ruljangsen med pengarna där, säger Mia Skäringer

Läs även: Bianca Ingrosso om bulimin: "Spydde så mycket att jag fick åka in akut"

Håller du med Mia Skäringer i hennes kritik?