Stockholm

Runar Sögaard och Michael Brinkenstjärnas ord om Paolo Roberto

Michael Brinkenstjärna, Paolo Roberto och Runar Sögaard
Michael Brinkenstjärna, Paolo Roberto och Runar Sögaard. Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Både Runar Sögaard och Michael Brinkenstjärna har ett och annat att säga till Paolo Roberto efter att han erkänt att han köpt sex.


Läs mer

Den 15 maj slog Norrmalmspolisen och människohandelsgruppen vid polisens nationella operativa avdelning till med en razzia. Utanför en lägenhet på den exklusiva adressen Grevgatan på Östermalm i Stockholm så greps Paolo Roberto, 51. Detta då han köpt sex av en kvinna från ett av "Europas fattigaste länder". Paolo betalade 1 500 kronor till kvinnan.

Under söndagen rapporterade Expressen att Paolo ska böta 25 000 kronor. Idag ska åklagare granska fallet då det kan röra sig om oaktsam våldtäkt – ett brott vars maxstraff är fyra års fängelse.

Paolo Roberto har erkänt att han har köpt sex. Bildkälla: Stella Pictures.

Under helgen har Paolo förlorat i princip alla sina jobb. Han fick sparken av TV4 och Rix FM bröt samarbetet. 

Livsmedelsmärket Paolos har även de klippt helt med Paolo Roberto och under helgen har matprodukterna reats ut i affärer. K-Rauta har avslutat sin kampanj med Paolo, och även hotellet Körunda Golf- och konferenshotell har stoppat allt samröre med Paolo.

Runar Sögaard om Paolo Roberto: "Korkat"

Under helgen har sociala medier fullkomligt exploderat med kritik mot Roberto. Veronica Maggio, Alexander Karim, Molly Hammar, Alexander Schulman och Leif GW Persson har alla kritiserat Paolo Roberto.

Nu har även Runar Sögaard och Michael Brinkenstjärna sagt sitt om vad de tycker om Paolos sexköp – Runar tycker att media gått alldeles för hårt åt Paolo, och Brinkenstjärna menar att det inte var första gången som Paolo har köpt sex. 

Runar skriver att det Paolo har gjort sig skyldig till är "obeskrivligt omdömeslöst och makalöst korkat". 

Runar Sögaard skriver om Paolo Robertos sexköp. Bildkälla: Stella Pictures.

"Precis som alla andra i Sverige har jag ingen aning om hur han tänkte, varför han hamnade i en främmande säng med en totalt okänd kvinna, eller på vilket sätt hans förnuft och tankeförmåga plötsligt kraschade", skriver Runar.

Han beskriver det som en tragedi, och riktar sedan kritik mot både Expressen och TV4:s Jenny Strömstedt som han anser "gottar sig i tragedin". 

Runar riktar en känga mot Jenny Strömstedt. Bildkälla: Stella Pictures.

Även advokaten Elisabeth Massi Fritz får en känga från Runar. Henne kallar Runar för "mediakåt".

Runar klämmer även in en attack mot Elisabeth Massi Fritz. Bildkälla: Stella Pictures.

"Paolo Roberto är allt annat än oskyldig! Han har köpt sex vilket givetvis inte bara är djupt tragiskt, det är pinsamt och även olagligt i Sverige. Men vad som är ännu mera pinsamt och tragiskt är människors stenhårda dömande och hjärtlösa behandling av en förkrossad man", skriver Runar.

Runar frågar sig sedan "vem av oss som är utan synd".

"Av alla stenar som kastats de senaste 48 timmarna att döma, så har Sverige tveklöst världens mest perfekta, fullkomliga och felfria befolkning där även journalisterna är helgon. Grattis Sverige!", skriver Runar och avslutar sitt inlägg med att säga att "några stenar inte kommer komma flygande från han eller hans familj".

Brinkenstjärna: "Inte första gången"

Även Michael Brinkenstjärna skriver ett längre inlägg på Facebook. Precis som Runar så fördömer han Paolos handlingar.

"Sexköp är otroligt fel och idiotiskt! Men jag lägger inga personliga aspekter i det som du har gjort och ställt till med!", skriver han och fortsätter:

"Du är en idiot som sänkte hela ditt liv. Detta var inte första gången du hittade någon tjej som var villig för cash...Men förhoppningsvis sista...Eller inte?", skriver han.

Michael Brinkenstjärna uppmanar Paolo Roberto att ta av sig offerkoftan. Bildkälla: Stella Pictures.

"I ditt fall hoppas jag att du får hjälp och kommer tillbaka...för mig är du en go' påg och härlig vän, men jag kände inte till ditt innersta skit se nu till att få hjälp... Ditt brott är oförlåtligt men jag dömer dig inte och står kvar vid din sida efter 23 års vänskap", skriver han och avslutar med en vädjan till sin vän:

"Så broder ta av dig offerkoftan, håll dig borta från all press och media! Bygg upp ditt liv och ge dina närmaste all kärlek! Avskärma dig!", skriver Brinkenstjärna på Facebook.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.