Söndag 14 Aug
Stockholm

Michelle Obama avslöjar: Så håller hon äktenskapet vid liv

Michelle Obama delar med sig av hennes bästa relationstips.
Michelle Obama delar med sig av hennes bästa relationstips. Foto: Foto: Alex Brandon / TT.

Om en månad firar det tidigare presidentparet Barack och Michelle Obama 28 år som gifta. Michelle delar nu med sig av hennes bästa tips för en lång relation.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Barack Obama, 59, var USA:s president mellan 2009 och 2017. Ett minst sagt krävande jobb, men vid sin sida hade han sin fru Michelle Obama, 56.   

I senaste avsnittet av Michelle's podcast "The Michelle Obama Podcast" delar hon nu med sig av sina bästa tips för en långvarig och lycklig relation, rapporterar People

– Det har funnits tillfällen då jag velat putta ut Barack genom fönstret. Det berättar jag för att folk behöver veta att ens känslor kommer vara intensiva. Men det betyder inte att man ger upp, säger hon. 

Hon fortsätter prata om hur viktigt det är att inte ge upp även om ens tuffa perioder kan vara i flera år.  

Bilkälla: Pablo Martinez Monsivais / TT

"Vi har varit trasiga" 

Michelle pratar om hur unga människor idag möter problem och utmaningar och sedan ger upp. 

– Jag vill bara säga att, jag och Barack har varit "trasiga" flera gånger fram och tillbaka under vårt äktenskap, men vi har ett starkt äktenskap. Om jag hade gett upp och gått min väg när det var tufft, så hade jag missat allt det fina som fanns, säger hon. 

Bildkälla: Evan Vucci / TT

"Som att välja ett basketlag"

När det kommer till att hitta personen du vill tillbringa resten av ditt liv med, jämför Michelle det med att "välja ut sitt basketlag".

Hon tror att vi skulle ha bättre äktenskap då.

– Du vill ju att alla i ditt lag ska vara starka och duktiga, eller hur? Du vill inte ha några svaga individer eller någon du kan dominera, fortsätter Michelle. 

Bildkälla: Pablo Martinez Monsivais / TT

"Ett äktenskap kan vara den relation som är mest grundläggande för vår identitet, som ger oss så mycket glädje, mening och stöd varje dag" skrev hon på Instagram och delade även med sig av en bild från paret Obama's bröllop.   

"Men en sak är säker", fortsätter hon, "det kräver väldigt mycket jobb, samt mycket ärlighet mot sig själv och sin partner. Det är något jag lärt mig."

Michelle delade med sig av en bild från parets bröllop på Instagram. Bildkälla: Instagram.

Ingen relation är perfekt 

2018 berättade Michelle för People att hon tycker det är viktigt att öppna upp sig om sina erfarenheter av att vara i en relation, som att gå till en parterapeut. Hon ville påminna folk om att inga relationer är perfekta. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.