Måndag 23 Maj
Stockholm

Prins Williams ilska mot serien The Crown: "Felaktigt"

Prins William är inte nöjd med hur hans föräldrar porträtteras i nya säsongen av The Crown.
Prins William är inte nöjd med hur hans föräldrar porträtteras i nya säsongen av The Crown. Foto: Bildkälla: Stella Pictures & Ron Bell/TT.

Igår släpptes säsong fyra av den hyllade serien The Crown. Netflixsuccén har i tre tidigare säsonger porträtterat den brittiska kungafamiljen och den dramatik som ska ha skett bakom stängda dörrar. Nu ryter kungahuset ifrån mot den nya säsongen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Efter en lång väntan släpptes igår säsong fyra av Netflixs succé The Crown. I serien får vi följa den mycket omtalade brittiska kungafamiljen och dramat som pågått innanför Buckingham Palace dörren de senaste 100 åren. 

Nytt för säsongen är bland annat karaktärerna Margaret Thatcher, eller "järnladyn", som spelas av Gillian Anderson,  Prinsessan Diana, som görs av Emma Corrin, samt Prince Andrew, gestaltad av Tom Byrne

Säsongen har redan hyllats av kritikerna, men kungafamiljen själva är inte lika nöjda med hur de porträtteras i serien. Enligt nära vänner till kungafamiljen är både prins Charles och prins William besvikna och upprörda, skriver DailyMail. 

Gillian Anderson som "järnladyn" (Margaret Thatcher). Bildkälla: Des Willie/TT.
Emma Corrin som "Lady Di" (Diana Spencer). Bildkälla: Des Willie/TT.

"Fiktion presenteras som fakta"

I säsong fyra av The Crown får vi en inblick i prinsessan Dianas och prins Charles stormiga relation, Dianas ätstörningar och prinsens affär med Camilla Parker Bowles.  Nu ryter prinsens vänner ifrån och menar att Netflix exploaterar kungafamiljens problem och lidande, för att tjäna pengar. 

– Fiktion presenteras som fakta, säger källorna om serien enligt DailyMail. 

Kungligheternas källor menar även på att det är mycket okänsligt att göra en serie av smärtsamma händelser som skedde för bara 25-30 år sedan utan att tänka på någons känslor. De menar att skildringen är mycket onyanserad och att vissa scener är skapade enbart för underhållning.

– Allmänheten ska inte bli lurade till att tro att det här är en verklighetsbaserad porträttering av vad som faktiskt hände, säger en källa till DailyMail. 

Emma Corrin och Josh O'Connor som prinsparet. Bildkälla: Ollie Upton/TT.
Prins Charles och prinsessan Diana meddelar sin förlovning 1981. Bildkälla: Ron Bell/TT.

Prins William upprörd

Någon annan som inte är särskilt nöjd är prins William, som enligt källor är rent ut irriterad och känner att båda hans föräldrar blivit exploaterade och porträtterade på ett felaktigt, förenklat sätt för att man ska tjäna pengar. 

Prins Charles vänner ska även vara skeptiska till prins Harrys och Meghan Markles deal med Netflix. 

LÄS MER: Harry och Meghan Markle blir stjärnor i Netflix-dokusåpa.  

Källan berättar att det har höjts ögonbryn kring att Harry får miljoner från ett företag som ligger bakom den mycket omtalade serien om kungafamiljen. 

– När allt kommer omkring, vart kommer mycket av Netflix pengar ifrån? The Crown, säger källan till DailyMail

Prins William tycker att The Crown exploaterar hans föräldrar. Bildkälla: Toby Melville/TT.

LÄS MER:

Fem serier att kolla på i höstmörkret.

Nya avslöjandet: Dolt bråk under prinsessan Dianas begravning. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela