Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen
Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen.

Bianca Ingrosso om sin abort: "Blev inte tvingad av Phillipe"

Bianca Ingrosso berättar nu om sin abort, och om hur hon och pojkvännen Phillipe Cohen resonerade innan de tog beslutet.


I våras blev Bianca Ingrosso, 25, gravid. Bianca har gjort flera aborter tidigare, men detta var första gången som hon blev glad över att bli gravid. 

Men relationen mellan Bianca och pojkvännen Phillipe Cohen, 26, var inte särskilt bra under den här perioden, och de kände att de inte var redo att bli föräldrar där och då.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur Bianca ångrade sig på abortkliniken och fick åka tillbaka dagen därpå.

– Det var ju fan inte lätt. Jag gick ju till barnmorskan, skulle ta en tablett och jag kunde inte göra det, så jag var tvungen att gå där ifrån. Det var verkligen inget självklart val, jag velade tusen gånger om dagen, i flera flera dagar, sa Bianca i "Wahlgrens värld".

Bianca ville heller inte behöva övertala Phillipe till att de skulle behålla barnet.

– Jag vill inte att mitt första barn ska behöva vara den här kampen om att behöva övertala folk. Speciellt han som skulle vara pappa till det, sa Bianca i programmet.

Hon berättade även att hon själv inte ville boka någon tid för abort utan att Phillippe fick göra det.

Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen. Bildkälla: Stella Pictures.

Åt p-piller

På Instagram berättar nu Bianca mer om det svåra beslutet. Hon förklarar att hon blev gravid trots att hon åt p-piller och att graviditeten med den följande aborten blev en enormt jobbig period med "känslor, tvivel, svåra beslut och hormoner".

Att bli gravid trots p-piller är ovanligt, men det händer. Det är något som Nyheter24 skrivit om tidigare här.

"Blev inte tvingad"

"Vi hade även som par en jobbig period och det är något som kan behövas tas i åtanke. Otroligt viktigt att poängtera är att jag inte blev tvingad något och att det var ett gemensamt beslut mellan mig och  Phillipe. Det är även viktigt för mig att förtydliga att beslutet inte bottnar i att någon av oss inte ”kände sig redo”. Vi båda två känner att vi hade varit redo för utmaningen som föräldrar, men tyvärr inte tillsammans där och då på grund utav många olika faktorer", skriver Bianca.

Bianca Ingrosso gjorde en abort i våras. Bildkälla: Dplay

Hon berättar att de hade många mogna och förnuftiga samtal innan de tog beslutet och skriver:

"Ingen förtjänar någon form av kritik eller hat kring detta. Tillslut visste vi båda två vad som var det bästa för oss och det pratade vi två igenom tillsammans".

Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen. Bildkälla: Stella Pictures.

Bianca berättar även om anledningen till att hon berättade om aborten i "Wahlgrens värld" är för att hjälpa någon annan ung tjej och kvinna som går igenom samma sak.

"Man inte är ensam, man är inte elak och vikten av att våga prata om det tuffa. Det är alltid kvinnans beslut när det gäller detta. Det var vi båda överens om sedan start och hade jag valt en annan väg så hade han funnits där för mig i det", skriver Bianca på Instagram.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!