Melania och Donald Trump.
Melania och Donald Trump.

Det här händer när Melania skiljer sig från Donald Trump

Vad händer när Melania Trump och maken Donald Trump skiljer sig? Hur mycket pengar får hon? Och kommer hon att få behålla de smycken hon har fått under deras långa förhållande?


Donald Trump, 74, och Melania Knauss, 50, träffades på ett party i Hollywood 1998. De gifte sig år 2005 – men innan de kunde säga "ja" till varandra så var det en hel del pappersarbete att gå igenom. 

Redan då var Donald rik som ett troll, och efter två misslyckade äktenskap visste han att det var viktigt att skydda sina tillgångar.

Donald Trump och Melania år 2003. Bildkälla: Stella Pictures.

Efter Trumps nederlag i det amerikanska presidentvalet har det ryktats att Melania "räknar varje minut tills han inte längre är president så hon kan skilja sig", skriver Mirror.

Men vad händer med Melania Trump om hon bestämmer sig för att ta ut skilsmässa?

Peter Stambleck från den New York-baserade advokatbyrån Aronson Mayefsky & Sloan förklarar för Town and Country:

– Om de skiljer sig så kommer allt i hans namn vara hans och allt i hennes namn vara hennes, säger han.

Stambleck säger att hon även kommer att få behålla de smycken hon har fått under deras äktenskap.

Vad händer om Melania Trump och Donald Trump går skilda vägar? Bildkälla: AP Photo/Evan Vucci/TT Bild

"500 miljoner kronor räcker inte i New York"

Jacqueline Newman är partner på Berkman Bottger Newman & Rodd, och hon tror att Melania vid en skilsmässa kommer att få vårdnaden över parets 14-åriga son Barron.

– Hon kommer att ha den huvudsakliga vårdnaden och Donald kommer träffa sonen när han råkar vara i stan, säger Newman till Town and Country, via The Mirror.

Hon kommer även få rejält med pengar.

– Om hon har 500 miljoner kronor så har hon råd att köpa något. Men 500 miljoner – vilket är mycket pengar – räcker inte långt i New York. I alla fall inte om man tänker på hur hon är van vid att leva. Hon skulle inte kunna leva som hon gör nu. Han har säkert planerat med att de kommer att ha en dyr livsstil, så jag kan tänka mig att hon skulle få riktigt generöst med pengar, säger hon vidare till magasinet.

Så hur har det gått för Donalds andra ex-fruar?

Ivana Trump fick drygt 100 miljoner kronor, och en årlig utbetalning på 5,6 miljoner kronor i underhållsstöd. Hon fick även en lägenhet i New York och ett stort hus i Connecticut.

Donald Trump med dåvarande hustrun Ivana den 4 juli 1988. Bildkälla: AP Photo/Marty Lederhandler/TT Bild

Hans andra fru Marla Maples fick nöja sig med 20 miljoner kronor, skriver brittiska Mirror.

Donald Trump och Maria Maples 1991. Bildkälla: AP Photo

Tidigare har Nyheter24 skrivit om skilsmässan mellan Oliver Sarkozy och Mary-Kate Olsen. Den är allt annat än snygg.

Kommer Melania inspireras av Kim Kardashian? Kim har nämligen planerat skilsmässan från sin make Kanye West. Läs mer om det här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

1 timme sedan

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

3 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

idag 09:17
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".