Evan Rachel Wood och Marilyn Manson
Evan Rachel Wood anklagar Marilyn Manson för misshandel. - Foto: Stella Pictures, Richard Shotwell/Invision/AP/TT Bild

Evan Rachel Wood anklagar Marilyn Manson för misshandel

Evan Rachel Wood och fyra andra kvinnor träder nu fram och anklagar Marilyn Manson, vars riktiga namn är Brian Warner, för att ha utsatt dom för både psykisk och fysisk misshandel under flera års tid.


Skådespelaren Evan Rachel Wood, 33, riktar nu starka anklagelser mot sin ex-pojkvän Marilyn Manson. I ett inlägg på Instagram skriver Wood att hon bland annat blev utsatt för grooming och misshandlad i flera år.

"Namnet på min förövare är Brian Warner, även känd som Marilyn Manson för omvärlden. Han började grooma mig när jag var en tonåring och utsatte mig för skräckfylld misshandel i flera år. Jag blev hjärntvättad och manipulerad till underkastelse. Jag är färdig med att leva i rädsla för att bli utsatt för utpressning och hämnd", skriver hon och fortsätter:  

"Jag är här för att avslöja den här farliga mannen och namnge alla de som har gjort hans beteende möjligt. Innan han förstör fler liv. Jag står med de många kvinnor som fallit offer för honom och vi kommer inte vara tysta längre", skrev Wood på Instagram.

Kort efter hennes text på Instagram så trädde flera människor fram och berättade att även de hade utsatts för både fysisk och psykisk misshandel av rockstjärnan. På Instagram Story har Evan Rachel Wood delat kvinnornas vittnesmål.

Evan Rachel Wood och Marilyn Manson i Paris 2007. Bildkälla: Stella Pictures.

"Han hotade att döda, skära sönder och begrava henne"

  • En kvinna berättar att hon blev utsatt för psykisk misshandel och att han erbjöd henne till hans kompisar att ha sex med. Hon säger även att han isolerade henne och att hon inte fick träffa vänner och familj. Han blev även våldsam och kastade tunga föremål och glastallrikar på henne.
  • En annan kvinna, vid namn Sarah McNeilly, har liknande upplevelser med Manson. Hon säger att han ibland låste in henne i ett rum och tvingade henne att lyssna när han var med andra kvinnor. Hon fick inte umgås med vissa av sina vänner – då ska han ha hotat att döda deras husdjur.
  • En annan kvinna berättar att han under deras andra träff krossade ett vinglas för att de skulle bilda en blodspakt. Han skar bägge deras händer med glaset. Samma kvinna säger att hon en gång väcktes av att han kastade saker på henne och skrek på henne.
  • Ashley Lindsay Morgan är den tredje kvinnan som trätt fram, och hon vittnar om liknande händelser. Hon berättar att han bad henne köpa nazimemorabilia under sina resor till Asien. “Han ville ha allt jag kunde hitta. Jag köpte swastika-kaststjärnor, knivar, ringar. Det kändes så fel eftersom jag är judinna”, skriver hon.
    Hon berättar även att om hon somnade så kunde han slänga ut henne på gatan utan i princip några kläder.
    “Jag fick inte äta, sova, eller gå därifrån. Jag väcktes med hög musik om jag somnade. Han kunde skära i mig och bränna mig. Jag vill inte att han ska göra det här mot någon annan”, skriver hon.
  • En man som jobbade med Marilyn Manson under 2007-2008 berättar om hur han såg Manson bryta ner kvinnor. Han drar sig till minnes hur Manson behandlade en flickvän:
    “Han hotade att döda henne, skära upp henne, begrava henne, skämma ut henne inför hela världen. Han brukade påminna henne om att hon skulle vara hemlös utan honom. Han brukade även göra sig lustig över hennes familjemedlem med en funktionsvariation”.

Det här är inte första gången som Manson blir anklagad för liknande saker. Vanity Fair skriver att Manson konsekvent har nekat till alla tidigare anklagelser. Han har ännu inte svarat på de nya anklagelserna som riktas mot honom.

Marilyn Manson. Bildkälla: Stella Pictures
LÄS MER:

13 kändismän som har anklagats för kvinnomisshandel: "Nästan döv på ena örat"

Kändisarna som har varit ihop med minderåriga: "Hon var 13"

19 kändisar som har dödat andra människor

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!