5 saker du vill veta om Bianca Salming

- 19/02/2021, 17:19 -

Bianca Salming har, som dotter till ishockeyspelaren Börje Salming, stått i rampljuset sedan hon var ung. I somras tog hon sig till topp fem bästa mångkampare och ikväll gästar hon Carina Bergfeldt på SVT.

1. Vem är Bianca Salming?

Bianca Salming, 22, är dotter till hockeylegendaren Börje Salming och livsstilscoachen Katarina Pettersson. Uppvuxen i Kiruna i den lilla byn Salmi nära Jukkasjärvi. Som ung flyttade familjen till Vaxholm där Bianca höll på med både gymnastik, dans och hockey. Hon valde att följa sin pappas fotspår efter flytten och spelade hockey i både Waxholms tjejlag för att sedan spela tillsammans med killarna i Viggbyholm.

2. Vunnit flera SM-Guld

Trots att Bianca var mycket duktig både på isen och på friidrottsplanen, var det ändå friidrotten som lockade mest berättar hon för Hockeysverige i en intervju. Hon var tvungen att välja och valde då att satsa på friidrotten. Tur var väl det för idag har hon slagit flera personbästa och har sedan 2016 kammat hem flertalet SM-guld i de olika friidrottsgrenar hon tävlar i, bland annat sjukamp, femkamp och höjdhopp. 

3. Kärlekslivet för Bianca Salming

Bianca beskriver i en intervju till Expressen 2017 att hon inte är ute efter ett förhållande. Hon menar att hon reser mycket och inte vill begränsas genom att vara i en relation. 

– Förhållanden är så lugnt och tråkigt! sa hon då. 

I maj 2020 berättar hon i en video på hennes YouTube kanal att hon aldrig haft något långvarigt förhållande.

 Hon säger att hon har dejtat en kille som max i 6 månader innan hon själv valt att avsluta förhållandet. Men på hennes egen Instagram syntes hon i somras tillsammans med Karl George Maxwell Sundin, 22, om de är ett par eller inte är däremot inte bekräftat!

Foto: Instagram/@BiancaSalming

4. Ambassadör för Adidas

Bianca är PT och ambassadör för Adidas och syns mycket i sociala medier. På hennes Instagram har hon i idag över 23 000 följare. 

Hon är dessutom PT och delar med sig mycket av sitt vardagliga liv och träning genom sociala kanaler. Tillsammans med Adidas ger hon träningstips på deras YouTube-kanal. På Instagram hittar du henne under @BiancaSalming!

5. Börje Salming orolig över att dottern bor ensam

Bianca bodde tidigare tillsammans med sin familj i Vaxholm men bor numera i en egen lägenhet i Vasastan i Stockholm. 

Lägenheten är en kvadratsmart sekelskiftsetta som är värderad till cirka 4 miljoner kronor. 

Att Bianca bor ensam verkar vara något som pappa Börje Salming är orolig över. I kvällens intervju med Carina Bergfeldt berättar Bianca nämligen att hennes pappa har förbjudit henne från att elda i sin eldstad, hans oro är att helt enkelt att hon själv ska fatta eld. 

Ikväll kan du se hela intervjun kl 21.00 på SVT eller redan nu på SVT Play.

LÄS MER:

Allt du vil veta om Bianca Salming

4 saker du antagligen inte visste om Börje Salming

Salmings dotter om jämförelsen med superstjärnan: "Jag vill också!"