Per Andersson programleder Melodifestivalen ikväll.
Per Andersson programleder Melodifestivalen ikväll. - Foto: Bildkälla: Janerik Henriksson/TT.

Allt du vill veta om komikern Per Andersson

Ikväll programleder tv-stjärnan Pernilla Wahlgren och komikern Per Andersson deltävling fyra av Melodifestivalen. Nyheter24 listar allt du vill veta om det komiska geniet!


Ikväll är det dags för den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 2021. På grund att coronapandemin ser programmet lite annorlunda ut i år. Bland annat har man nya programledare varje vecka. 

Ikväll är det dags för Piccadilly circus-sångerskan Pernilla Wahlgren, 53, och komikern Per Andersson, 44, att leda programmet tillsammans med Christer Björkman, 63. 

Här är allt du vill veta om mannen som kan få hela Sverige att skratta. 

Är en samlare

Per Andersson föddes den 17 november 1976 i Mölndal, men bor idag i Täby med sin fru Malin och deras två söner. 

I en intervju med Expressens Leva & Bo berättar Andersson att han är en riktig samlare och är dålig på att slänga saker. Han förklarar att han brukar spara rekvisita från olika jobb för att det kan ge honom inspiration. 

– Hemma har jag ett smärre klädförråd, men där hittar jag nog inget till Melodifestivalen som är mer show, säger Andersson i intervjun. 

Per Andersson var en av sommarvärdarna i P1 2016. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT.

Har synts mycket i TV

Att synas i tv-rutan är inget nytt för Per Andersson. Han har nämligen varit med i en hel del program. Bland annat Robins, Så ska det låta, Parlamentet, Time Out, Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg. 

Ett ikoniskt tv-ögonblick var när Andersson och Måns Zelmerlöw uppträdde med låten "Total Eclipse of the Heart" i Så ska det låta. Ett framträdande vi tittare aldrig glömmer. 

Per Andersson och Måns Zelmerlöw uppträder i Så ska det låta. Bildkälla: YouTube.

En av medlemmarna i Grotesco 

Per Andersson är en av skådespelarna och manusförfattarna i humorgruppen Grotesco, som i sin nuvarande form funnits sedan 2006. 

Humorgruppen består även av Henrik Dorsin, Michael Lindgren, Rikard Ulvshammar, Per Gavatin, Emma Molin, Hanna Löfqvist Dorsin, Emma Peters, Jakob Setterberg, Jonas Kahnlund, Linus Eklund Adolphson och Anna Vnuk

Grotesco har bland annat gjort en egen serie, släppt ett musikalbum och stått för pausunderhållningen i Melodifestivalen. 

Per Andersson är en av medlemmarna i humorgruppen Grotesco. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT.

Ser fram emot att leda mello

I en intervju med Expressen säger Andersson att han är nervös för att ta sig an programledarrollen i Mello, samtidigt som han tycker det ska bli väldigt kul. 

– Jag får absolut säga att jag är ett stort fan av Melodifestivalen. Jag och min familj brukar titta, rösta och gissa på vilka deltagare som tar sig vidare till final och andra chansen, säger han i intervjun och fortsätter: 

– Det kommer absolut att bli en humoristisk touch i det hela. Vi kommer krydda till det och bjussa på en hel del. Jag och Pernilla Wahlgren spånar och har massor av roliga idéer. 

Per Andersson och Pernilla Wahlgren på genrep inför deltävling fyra. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT.

LÄS MER: 

Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren

Han blir vinnaren av Melodifestivalen 2021 – enligt oddsen

Artist dömd för sexuellt ofredande är klar för Melodifestivalen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

1 timme sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

2 timmar sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

2 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

3 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

3 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.