Onsdag 28 Jul
Stockholm

Bingo Rimér låser Instagramkontot efter kritik

Kändisfotografen Bingo Rimér
Kändisfotografen Bingo Rimér låser Instagram kontot efter kritikstorm. Foto: Jessica Gow / TT NYHETSBYRÅN

Kändisfotografen Bingo Rimér la igår upp en video på sin Instagram story som möttes av mothugg. Han har nu låst Instagramkontot efter kritikstormen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Bingo Rimér, 45, har hamnat i blåsväder. Det var igår som kändisfotografen uppdaterade sin Instagram story där han filmar sitt barn som säger “Varför ska du filma?” och “Det är inte roligt när du filmar.” Detta möttes av stor kritik och hans kommentarsfält fylldes med arga kommentarer. Då många blev upprörda över klippen låste Bingo Rimér Instagramkontot. 

Bloggbevakning skrev bland annat om händelsen. I inlägget lyfts problematiken kring barn på sociala medier och hur föräldrar filmar barn trots att de inte vill. 

“Barnet drar en tydlig gräns”

När Nyheter24 kontaktar Bloggbevakning förklarar Camilla Gervide, som ligger bakom bloggen, hur hon ser på situationen

–  Jag tycker att det är problematiskt att för det första inte respektera när barnet faktiskt ifrågasätter filmandet och berättar att det inte är kul och för det andra att publicera det hela på sociala medier. Eftersom det inte är första gången ett av Bingos barn säger så här så känns det extremt tondövt, särskilt med den debatt om exploaterande barn på sociala medier som just nu råder. Barnet drar en tydlig gräns och blir helt ignorerat av sin förälder. Det är inte okej, säger Camilla.

Camilla Gervide driver bloggen Bloggbevakning. Foto: Nyheter24

Frågan huruvida barn bör exponeras på sociala medier eller inte är just nu ett mycket aktuellt och debatterat ämne. Nyheter24 har tidigare skrivit om en ny lag som kan döma influencer-föräldrar till fängelse. 

Slutar visa upp barnen 

Många influencers har tagit aktiva val att sluta visa upp sina barn i sociala medier. Bloggdrottningen Kenza Zuiten, 29, har gått ut med att hon ska bli mer försiktig med att visa upp sonen på sociala medier. Sanna Guidetti, 28, har även hon tagit ett ställningstagande och har valt att sluta exponera sina barn. 

Allt fler offentliga personer verkar hoppa på initiativet. Nyheter24 har tidigare skrivit om hur Jacob Lieberman, 35, bland annat riktat hård kritik mot exfrun som är en av Sveriges största influencers.

Nyheter24 ringde upp Bingo Rimér som inte ville kommentera händelsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela