Fredag 19 Aug
Stockholm

Youtubestjärnan James Charles anklagas för gromning – av flera pojkar

James Charles
Youtubestjärnan James Charles anklagas för gromning - av flera pojkar. Foto: Bildkälla: Youtube och Charles Sykes/Invision/AP

Influencern James Charles straffas av plattformen Youtube efter att anklagelser kommit ut om att han har ha utsatt flertal pojkar och män för gromning. Det här har hänt!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

James Charles, 21, har gjort sig själv ett namn, inte främst på YouTube, där han har över 25 500 000 prenumeranter. Över sociala medier har han minst sagt en enorm följarskara. På Youtube, Tiktok och Instagram kombinerat har han hela 88 500 000 följare. 

Nu straffas han av plattformen Youtube och begränsas att tjäna pengar på sina videos på grund av att han anklagats för gromning av fler än 15 personer, enligt The Guardian. Det är plattformen Youtube som själva har uttalats sig om beslutet: 

“Vi kan bekräfta att vi har tillämpat vår policy ‘kreatörsansvar’ och tillfälligt tagit bort James Charles från Youtubes partnersamarbeten”, skriver Youtube men bekräftar inte hur länge beslutet kommer gälla. 

Fler företag har agerat 

James Charles anklagas för gromning av 15 personer. Foto: Charles Sykes/Invision/AP

Youtube är inte de enda som reagerat på James beteende. Han har även, enligt Variety, blivit av med sitt uppdrag som programledare för Youtube-serien “Instant influencer”. Sminkmärket Morphe har även de avslutat samarbetet med Youtubern. 

Det här har hänt 

James Charles följare uttrycker besvikelse i hans kommentarsfält på Instagram. Bildkälla: jamescharles/instagram

James kommentarsfält är nu fyllt med kommentarer från följare som uttrycker besvikelse över hans beteende. 

"Jag är så besviken på dig bror", skriver en följare i en kommentar som hittills fått 18 647 gilla-markeringar. 

Han har själv lagt upp en video på Youtube med titeln “Håller mig själv ansvarig” där han pratar om anklagelserna. James hävdar då att två av de som anklagat honom låtsats vara vuxna.

– Jag litade på informationen som gavs till mig snarare än den information jag kunde ha tagit reda på själv, säger han i videon. 

James har, enligt The Guardian, anklagats för gromning och sexuella meddelanden av fler än 15 pojkar samt män. Han pratar själv om att vidta rättsliga åtgärder mot pojkarna som han påstår har ljugit om sin ålder.

James har laddat upp en video på Youtube där han pratar om anklagelserna. Bildkälla: Youtube
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.