James Charles
Youtubestjärnan James Charles anklagas för gromning - av flera pojkar - Foto: Bildkälla: Youtube och Charles Sykes/Invision/AP

Youtubestjärnan James Charles anklagas för gromning – av flera pojkar

Influencern James Charles straffas av plattformen Youtube efter att anklagelser kommit ut om att han har ha utsatt flertal pojkar och män för gromning. Det här har hänt!


James Charles, 21, har gjort sig själv ett namn, inte främst på YouTube, där han har över 25 500 000 prenumeranter. Över sociala medier har han minst sagt en enorm följarskara. På Youtube, Tiktok och Instagram kombinerat har han hela 88 500 000 följare. 

Nu straffas han av plattformen Youtube och begränsas att tjäna pengar på sina videos på grund av att han anklagats för gromning av fler än 15 personer, enligt The Guardian. Det är plattformen Youtube som själva har uttalats sig om beslutet: 

“Vi kan bekräfta att vi har tillämpat vår policy ‘kreatörsansvar’ och tillfälligt tagit bort James Charles från Youtubes partnersamarbeten”, skriver Youtube men bekräftar inte hur länge beslutet kommer gälla. 

Fler företag har agerat 

James Charles anklagas för gromning av 15 personer. Foto: Charles Sykes/Invision/AP

Youtube är inte de enda som reagerat på James beteende. Han har även, enligt Variety, blivit av med sitt uppdrag som programledare för Youtube-serien “Instant influencer”. Sminkmärket Morphe har även de avslutat samarbetet med Youtubern. 

Det här har hänt 

James Charles följare uttrycker besvikelse i hans kommentarsfält på Instagram. Bildkälla: jamescharles/instagram

James kommentarsfält är nu fyllt med kommentarer från följare som uttrycker besvikelse över hans beteende. 

"Jag är så besviken på dig bror", skriver en följare i en kommentar som hittills fått 18 647 gilla-markeringar. 

Han har själv lagt upp en video på Youtube med titeln “Håller mig själv ansvarig” där han pratar om anklagelserna. James hävdar då att två av de som anklagat honom låtsats vara vuxna.

– Jag litade på informationen som gavs till mig snarare än den information jag kunde ha tagit reda på själv, säger han i videon. 

James har, enligt The Guardian, anklagats för gromning och sexuella meddelanden av fler än 15 pojkar samt män. Han pratar själv om att vidta rättsliga åtgärder mot pojkarna som han påstår har ljugit om sin ålder.

James har laddat upp en video på Youtube där han pratar om anklagelserna. Bildkälla: Youtube
/
Relaterat
Senaste nytt

Nya samtal kring skådespelarstrejk

1 timme sedan

Så här mycket har svenskarnas mediekonsumtion ökat: "Alla åldersgrupper"

igår 18:56
Svenskar konsumerar medier i genomsnitt sju timmar om dagen – under 2022 ökade dagskonsumtionen med två minuter, enligt en ny rapport från Myndigheten för press, radio och tv. Det är bland unga som ökningen märks mest.

Tom Hanks om fejkad AI-reklam: "VARNING!!!"

igår 16:34
I en video som cirkulerar på nätet syns Tom Hanks marknadsföra en plan för friskare tänder.

Operan skjuter upp premiär efter dödsolyckan

igår 16:02
Arbetsmiljöverket har utfärdat ett arbetsstopp på Kungliga Operan i Stockholm efter dödsolyckan för snart två veckor sedan, rapporterar Kulturnytt i Sveriges Radio.

TV4-tittarna rasar efter Mi Ridells kommentarer till Nicci Hernestig

igår 15:44
I senaste avsnittet av Förrädarna fick vi se Mi Ridell slänga iväg en känga till Nicci Hernestig. Nu rasar TV4-tittarna över Mi Ridells agerande: "URSÄKTA?!"

Tvingades avbryta i Robinson 2023: "Det finns ingenting kvar i henne"

igår 15:32
Det blir kaosartat i säsongens första avsnitt av Robinson 2023 för deltagaren Deisi Da Silva Rudén. – När Deisi tas åt sidan och läkaren kommer så blir man ju skitorolig. Man tänker ju det värsta, säger en av hennes lagkamrater.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.