Ben Affleck och Matthew Perry kritiseras i sociala medier efter att ha kontaktat unga tjejer.
Ben Affleck och Matthew Perry kritiseras i sociala medier efter att ha kontaktat unga tjejer. - Foto: Evan Agostini/TT & Alex Gallardo/TT.

Hollywoodskådisar kritiseras för att ha kontaktat unga kvinnor

De världsberömda skådespelarna Ben Affleck och Matthew Perry har hamnat i blåsväder efter att ha chattat med och skickat videos till unga kvinnor. "Det kändes ganska konstigt att prata med någon i min pappas ålder", berättar en kvinna.


Skådisarna Ben Affleck, 48, och Matthew Perry, 51, kritiseras i sociala medier efter att en TikTok-video där en 19-årig kvinna pratar med Vänner-skådisen på FaceTime blivit viral.

– Många säger att jag är en mobbare och elak för att jag lägger ut det här, och det gav mig lite dåligt samvete. Men samtidigt känner jag att många män i Hollywood pratar med alla dessa unga tjejer och jag tycker att folk borde vara medvetna om det, säger Kate Haralson, som la ut videon, till Page Six.  

Kate, som vid händelsen var 19 år, berättar att Matthew snabbt ville börja prata på FaceTime, istället för på appen "Raya" som de matchat på. 

"Kändes konstigt att prata med någon i min pappas ålder"

Kate berättar att hon matchade med den då 50-årige skådisen som en kul grej, men att hon sedan blev obekväm över det faktum att han var så mycket äldre än hon själv. 

– Det kändes ganska konstigt att prata med någon i min pappas ålder. Det kändes inte rätt, speciellt eftersom han visste hur ung jag var, säger hon till Page Six. 

I videon som Kate la ut på TikTok hör man Matthew fråga om hon "alltid leker så mycket med sitt hår". Hon ska ha lagt upp videon för att uppmärksamma det faktum att äldre män tar kontakt med unga kvinnor. 

– Helt ärligt så tycker jag inte att det är okej att de här äldre killarna pratar med sådana unga tjejer, säger hon till Page Six. 

Matthew Perry slog igenom i serien Vänner. Bildkälla: Jordan Strauss/TT.

"Ni har båda gjort fel, grattis"  

Kate Haralson berättar för Page Six att hon "inspirerats" av en video som en 28-årig kvinna vid namn Nivine Jay tidigare publicerat på TikTok. Det rör sig om en video som Ben Affleck skickade efter att Nevine tagit bort deras matchning på appen Raya, då hon trodde att skådisens konto var fejk. 

"Nevine, varför tog du bort vår matchning? Det är jag", säger Gone Girl-skådisen i klippet. 

En av de som reagerat på klippen är modellen Chrissy Teigen, 35, som kommenterar skådisarnas beteende på Twitter. 

"Jag håller med om att kändisar inte borde göra dessa obehagliga, desperata videosvaren på Raya, men det är uselt att publicera deras privata meddelanden offentligt. Ni har båda gjort fel, grattis", skriver hon på Twitter

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08

Nytt Banksy-verk intill beskuret träd

igår 17:36
En ny väggmålning av den anonyme konstnären Banksy väcker uppmärksamhet i Finsbury Park i London.

Det vill Lotta Lundgren ha på sig när hon begravs: "Bryts ner"

igår 17:04
Att tänka på vad man ska ha på sig när man begravs kanske känns avlägset, men poddaren och tv-profilen Lotta Lundgren vet precis vilka kläder hon ska ha.

Persson Giolito lämnar Netflixproduktion

igår 16:38
Författaren Malin Persson Giolito väljer att ta bort sitt namn från Netflix spänningsserie "I dina händer" – som baseras på hennes bästsäljande bok med samma titel, skriver Dagens Nyheter.

Såpainspelning på toppmöte

igår 16:18
Statsminister Ulf Kristersson (M) och hans kollegor får chans att bli tv-kändisar när franska tv-komedin "Parlement" tar fram kamerorna under veckans EU-toppmöte.

SVT-tittarna försvarar Bianca Ingrosso: "Får mig att må illa"

igår 16:09
I "Carina Bergfeldt" berättade Bianca Ingrosso öppenhjärtigt om hur hon var nära att gå in i väggen – något som väckt en hel del reaktioner i sociala medier.